30.5.11

3 DE JUNY, PRESENTACIÓ DEL DVD "LA FABRIQUETA"

Després d’un any d’entrevistes el proper dia 3 de juny a les 18h a la seu de l’Escola Orfeònica presentem el DVD “La Fabriqueta” – Estirant els fils de la història que recull de manera resumida algunes de les experiències i anècdotes viscudes durant 25 anys (entre 1950 i 1975) en aquesta fàbrica.
Gràcies als treballadors i treballadores hem pogut reconstruir i preservar un passat de la història de Martorelles que només restava entre els seus records i que, a partir d’ara, està a disposició de tothom.
Projecte organitzat per la Biblioteca il’ Arxiu Municipal amb el suport de les Regidores de Cultura i Dona i Igualtat.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Fantàstica idea.La "Fabriqueta" és una part important de l'història del nostre poble.
Aflorar aquest record ens pot donar una pinzellada del que ha sigut Martorelles 50 anys enrera i així poder veure la seva gent, els nostre pares, els nostres avis com treballaven i com es relacionaven .
M`ha fet especial il·lusió veure fotografiat el meu pare en una de les fotos del cartell de presentació.
Gràcies per aquesta iniciativa.

Adolf ha dit...

La història dels treballadors, de la suor i esforç del treball de la gent d'un poble, sempre ha de quedar plasmada per a les generacions futures.
Molt bona idea!!!!!

Un avi ha dit...

Molt bona iniciativa. Fa una setmana van ser las fonts i ara La Fabriqueta. Alguna cosa comença a canviar en el poble. Politics, apreneu de la societat civil.
Un avi

Anònim ha dit...

AVI tant de bó fos aixì, veig que aquest polítics no aprenen tan ràpid com vulldríam.

Ja ha començat el ball de bastons a Plaça Catalunya. M'avergonyu de tenir un pais com el que es Catalunya, governat per uns polítics repressos i de tint feixita. Això es DEMOCRÀCIA? silenciar el poble a cops de pal?

Lamentablement el cambi ha vingut, però a pitxor, ara si que CiU té el poder i les mans lliures a Barcelona, però no serán mans netas, sino amb tint de sang del poble.
Per això vullía CiU arrivar el poder, per demostrar ma dura i extendra el terror al poble?.

Més example que está donan el poble de pau, civisme i de vullguer cambiar alguna cosa, per aquesta vía pacífica, crec que nos es pot fer-millor.

Molt bona iniciativa aquesta presentaciò de La Fabriqueta, com la pasada sobre el llibre de Les Fonts Martorellenques. Haver si amb mès cultura, i menys violencia, això cambia i rápid.

Anònim ha dit...

Perdona Avi, al darrera d'aquests actes, sempre hi ha l'ajut dels polítics. Per el que fa a la fabriqueta, crec que hi ha col-laborat algún polític, per exemple,
socials i treball....
Una iaia....

Adolf ha dit...

L'últim anònim: et malfies de les iniciatives culturals cíviques perquè suposes que estan dirigides per la política. Llavors quina és la teva proposta?, que siguin gratuïts i hi pagui Déu nostre senyor del cel?, o les empreses i bancs (només les grans corporacions tenen peles), amb la feina que tenen a sortir endevant?

barbera ha dit...

Vaya que interesante la idea de este libro ...

Anònim ha dit...

Comentari sobre l'anònim que diu que els de CIU son feixistes:

Crec que no es pot permetre que ni la Plaça Catalunya de Barcelona ni cap altre indret públic es convertixi en una zona llindant al barraquisme.
Que en plena Plaça s'hi sembrin patates, s'utilitzin bombones de butà sensa cap tipus de seguretat, es produeixin tota mena de pudors i una evident manca d'higiene a més d'altres circuntàncies crec que això si que ens pot fer avergonyir als catalans.

Amb aquestes imatges a Europa ja ens identifiquen com una prolongació de l'Africa
No entro en tema de partits , ni dretes ni esquerres, sensillament la policia va carregar per que els acampats no deixaven entrar les màquines de neteja de l'Ajuntamnet a la Plaça.

Us deixo. Estan a punt de començar la final de la Champions.
Visca el Barça.
Salut

Anònim ha dit...

Pel últim anónim: Estas molt però que molt equivocat votan de CiU o el que siguis. Qualsevol tontería es bona per divulgarla i que els tontos se la menjin. També existia merda en la Plaça de Lleida, de Girona, etc... Esten en mans d'un Govern represiu i quina por, en mans d'un Conseller IRREPONSABLE i PERILLOS. Van donar-li la cartera d'interior com si l'hagesin donat la de vendre pipas a la Generalitat. Era un deute de Mas a Felip Puig, i punt.

Això sí, pa i circ es el que vols pel poble, perquè a tú et va aixó, i el reste del poble que s'enfonsi en la miseria.
L'era dels romans i dels esclaus ja va queda enrera fa 2000 anys, per sort.

Anònim ha dit...

"LA FABRIQUETA"
Han conseguit generar un fons familiar tot i que es troba a faltar paraules dels hereus del fundador o imatges del mateix,fotografies o videos que permetin fer-nos a la idea de com era l'interior de la fabriqueta, com estava distribuïda o veure els jornalers que no apareixen potser perquè ja no són vius. No obstant però, la idea és molt bona, i tots els que hi surten ho fan molt bé. Es fàcil de veure i no és fa gens pesat. Molt curiós el detall de la bata.