13.9.09

SOBRE EL NOM DE LA PLAÇA ESPANYA

La nit del dijous, algú va canviar la placa del nom de la plaça Espanya i va colocar en el seu lloc una altra amb el nom de plaça de Lluis Companys.
Mentre feien el seu discurs els nostres representants polítics, algú va donar l'ordre de retirar la placa. L'espectacle, segons la meva opinió, va ser curiós (per dir-ho d'alguna manera).
Sentiem paraules de dret a decidir, d'independència, de defensa del nostre Estatut devant el Tribunal Constitucional, etc. i uns operaris de l'Ajuntament retiraven al mateix temps, la placa amb el nom del president afusellat per el règim feixista de Franco.
Deixant a banda que es tingués que retirar, era el moment oportú de fer-ho? Qui va decidir retirar-la?
-


8 comentaris:

Mercè ha dit...

Aqui com sempre ellos se lo guisan ellos se lo comen, pero el que sempre me preguntat, es la funció d,aquest espai tant trist , esque no té res de res, ni una font, li falten arbres,etc...Qualsevol poble té una bona placa major com a punt de trobada, sincerament es un espai desaprofitat com tants altres.Al menys tenim les teves fotos.

Salutacións.

Marc Candela ha dit...

Bones Antoni,

Una puntualització, ningú va canviar la placa per què ja no hi era, si no recordo malament des de fa 1 o 2 anys.

Personalment crec que va ser molt trista la reacció de l'equip de govern, i després de sentir el bon discurs de l'alcalde. Crec que hagues estat bé fer una consulta popular per que la gent entre diferents noms tries, per que l'altre dia es va constatar que hi ha gent de Martorelles a qui no agrada el nom triat per l'ajuntament. No ens ha de fer por preguntar a la població.

Jo no entenc com es pot aprovar en el ple del 28 de desembre el canvi de nom de la plaça, i 9 mesos més tard no haver-se canviat la placa i que l'ajuntament en díptics oficials li segueixi dient plaça Espanya...aquí alguan cosa no funciona.

Salut!

Marc

antondensi ha dit...

Algú sap si el nom de la plaça era Lluis Companys, abans de la guerra i la van canviar per el de Espanya?
Antonio

Marc Candela ha dit...

Jo pel que tinc entes, aquesta plaça no existia com a tal abans de la guerra....devia ser un solar.

El que si que conec es que el carrer Calvo Sotelo abans de la guerra es deia Francesc Macià. Per això crec que s'hauria de restituir el nom que tenia, i això mateix diem ERC.

Salut!

Anònim ha dit...

hola Marc
jo vaig anar al acte perque m,agrada celebrar el dia, i vaig entendre que l,alcalde deia abans del seu discurs, que no es podia canviar les plaques del nom ni de la plaça, ni el calvo sotelo fins que s,aproves per ple aquest mes, no sé quin dia.
Asseventat i ens ho expliques.
Mireia

Anònim ha dit...

Fue surrealista oir hablar de defensa de Cataluña mientras quitaban la placa. Yo creo que tenia que haberse disculpado el alcalde por esa metedura de pata.
Enrique

Anònim ha dit...

Algunos politicos seria mejor que no dijesen nada antes de hacer el ridiculo.

JORDI ha dit...

Axiò no te remei, es un KAOS !!!!
Els politics que tenim son de "xarlotada". Agafs a tots junts, i no fas ni "un" de bó.

Jordi