25.9.09

LA FESTA MAJOR I EL MAM

Abans de rès, crec que el MAM es una bona idea i per tant, el meu comentari no es contra el MAM.
La Festa Major de qualsevol poble, per petit que sigui, ha de ser un punt de retrobada dels seus habitants, per gaudir de forma conjunta d'una sèrie d'actes que ens recordin que, encara que sigui un cop a l'any, ens oblidem dels problemes que ben segur tots tenim, i grans i petits disfrutem de totes les activitats que l'Ajuntament organitzi.
Tot aquest "rollo" es per comentar algunes coses sobre el MAM.
Penso que aquest festival NO hauria de formar part de la nostra Festa Major. Molts de nosaltres sabem que la majoria del públic que hi assisteix es de fora de Martorelles. Tots hem anat a festes majors d'altres pobles, no hi estic en contra, però en el cas del MAM es prou clar que es majoritariament així.
Molta gent del poble, i amb raó segons el meu parer, diuen que si volen anar al concert del Victor o a escoltar a l'orquestra Selvatana, per exemple, han de pagar i els que van al MAM no pagan un duro. Aquests comentaris son tant de gent jove com de més grans.
Què costa tota l'organització del MAM? Suposo que forma part del pressupost per la Festa Major i m'imagino que es una part molt important. Suposo que el nostre Ajuntament ens detallará aquesta despesa...
No seria millor organitzar el MAM com un festival independent de la Festa Major i dedicar aquests recursos a millorar les activitats pròpies de la Festa?
-
En resum: SI al MAM però no dins el programa de la Festa Major.
-

43 comentaris:

Anònim ha dit...

i els joves que farien durant la festa maor marxar com sempre s'avia fet? pensa que si els joves marxem a d'altres pobles ells tenen tot el dret a visitar-nos tal com fem nosaltres i el MAM es un bon acte i els concerts gairebe a tot arreu son de pagament nomès cal que miris programes com el de mollet sta perpetua etc etc

Anònim ha dit...

Yo voy a los conciertos pero reconozco que no tiene nada que ver con la fiesta del pueblo.
Lo ponen en el poligono y está totalmete aparte de la feria i de l'envelat.
No es mala idea separar el MAM de la fiesta Mayor.

Marc Candela ha dit...

Bones,

Crec que tens força raó amb tot el que exposes Antoni.

Primer de tot dir que el MAM en els darrers anys ha millorat molt i s'ha fet un forat en l'agenda musical del Vallès. Dit això, però crec que les adtes a les qual es realitza no són les apropiades. Una Fetsa Major ha de tindre un espai jove, però també en aquest espai s'hi ha de transpuar la festa major, i això en el MAM no passa. Es podria col·locar en qualsevol epoca de l'any i tindria el amteix significat.

Entenc que a la Festa major hi ha d'haver per a tothom i en un repartiment equitatiu. Moltes Festes porten orquestres per a joves, dijokeis de discoteques i tot amb un cost inferior.

No entraré en el cost del MAM, que sigui dit es molt elevat. Només dir que sisplau no es tregui la despesa del MAM de les partides de joventut. I que amb un poble com a Martorelles potser hi han coses més necessàries que el MAM. Crec que n'hem d'anar parlant, i axií porto anys proposant-ho als responsables.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb l'Antonio i el Marc.
Aquest festival no té res a veure amb una festa major i els calés que es gasten en ell, si els dediquessin a fer una festa major amb més dignitat tots sortiriem guanyant.
Manel

Bloc d'en Roger Candela ha dit...

Totalment dacord amb el que s'ha dit. Durant la festamajor s'ha de destinar una part a oci juvenil, però no crec que el model del MAM sigui el més adient. Estic del tot segur que pel mateix o menys presupost es poden portar grups més diversos, que no tansols acontentin a la gent que li agrada aquest estil, els interessos i gustos d'alguns no s'han de portar a terme a costa dels de la resta.

No crec que un festival monogràfic sigui el més adient per fer en una festa major.

Joel Calvet ha dit...

No estic del tot dacord amb vosaltres.

Estic d'acord amb elq eu diu l'Antoni, de que el MAM es gratuit i si algu vol veure un dels grups de l'evelat ha de pagar. tenim dues solucions a aquest problema:
1- el MAM es paga entrada.
2- les actuacions de l'Envelat son gratuites.

El fet de que el MAM es fa allunyat de la Festa Major i queda poc integrada es per una cuestio de respecte als veïns, ja que per poder acabar els concerts/Dj's a les 6 de la matinda no es pot fer el MAM a l'Avinguda Piera, i tampoc no tenim molts mes espais al poble per ubicar aquest festival.

EL MAM per al que fa a estils musicals, no nomes en te un en te diversos, Rumba, Mestisatge, Indie, Rock, Pop, Metal, Punk, etc... en puc dir mes si voleu, una altra cosa molt diferent i crec que us heu confos es que us agradin els grups o estil o no.

Ara us deixo una reflexió creieu que al MAM s'hi aplegaria tanta gent Jove de Martorelles (que hi ha molta gent), o dels pobles del voltatn si no fos gratuit, en quin poble heu vist que durant la festa Major a l'Espai jove s'agi de pagar?

MembeCarrancàRock ha dit...

Com a membre de CarrancàRock i per tant, de l'organització del MAM, dir que:

1.- És veritat que a l'envelat s'ha de pagar i al MAM no, l'únic motiu és per l'aformament. Lamentablement, Martorelles només té l'envelat per fer activitats amb molta gent, si no es cobrés a l'envelat es podria massificar, al poligon no hi ha aquest problema.

2.- Durant l'estiu s'han fet concerts a la Masia cada divendres, doncs tots els divendres hi ha hagut queixes dels veins pel soroll, concerts que acabaven a la 1h de la matinada (crec que no és cap horari intempestiu), per això crec que el poligon és un bon lloc.

3.- Els que dieu que només hi ha un estil de música feu-vos-ho mirar. Aquest any han tocat grups de Funky (La principal del Funk), de Mestissatge (Che Sudaka y La limoncello), de Rumba (Lolaimon), de Rock (Lo:Mueso), Indie (Standstill y Triangulo de Amor Bizarro), a més dels DJ's (electrònica) i dos grups locals de Martorelles (un de Punk i l'altre de Rumba i Rock)

No se on veieu només un estil, a no ser que, com diu el Joel, en realitat no us agrada el que porten, per tant, estem parlant de gustos individuals, i és impossible contentar a tothom.

A aquest punt li dono molta importància ja que va ser l'ajuntament el que ens va demanar a Carranca Rock i a Contrallum que propossesim els grups i va respectar la proposta que vem fer.

4.- Per llunyania, crec que l'actuació del Mag Lari quedava més lluny de l'envelat i de la fira que no el MAM.

5.- Si es separa el MAM de la Festa Major crec que els joves de Martorelles perdem l'únic acte de Festa Major pensat exclusivament per a nosaltres. Excepte aquest any que hi ha hagut les colles, no recordo cap acte on l'afluència de la gent jove de Martorelles sigui tan gran.

Està clar que no es pot contentar a tothom però crec que treure el MAM de la Festa Major seria carregar-se el MAM i deixar a la joventut de Martorelles sense cap acte per la Festa Major.

PD: Com a membre de Carrancà Rock el proper any propossarem algun grup que canti en català (així els de ERC no direu que només hi ha un estil, i una Discomòbil, recordant els vells temps de la festa major, que sembla que alguns teniu nostàlgia dels vells temps

Martorallenc emprenyat ha dit...

Amen, memebre de carrancàrock.

I diré més, la crítica d'aquest payo és només per no pagar 4 putos euros per veure l'Orquestra Maravella i per carragar-se l'esforç del juvent per montar un festival amb cara i ulls.

Proposo que per entrar al festival MAM es necesiti un DNI de Martorelles, així no patirem l'invesio de la gent dels pobles veïns (pobles que -per cert- ens deixen el cementiri, l'institut,el CAP i l'hospital.)

Bon nadal a tothom.

Anònim ha dit...

Amen Martorellenc Emprenyat!!!!

I Feliç any nou!!!

Marc Candela ha dit...

Bones!

Primer de tot, dir que estaria bé, igaul que ho hem fet força (gràcies Jou) de dir qui som...es molt fàcil posar-se un sobrenom.

Per altra banda, crec que algú no ha entes alguna cosa per aquí:

1. Tothom es lliure d'opinar el que vulguis sempre que es faci des del respecte.

2. Ningú aquí ha dit que haguem d'esborrar el MAM de Martorelles.

3. S'han contraposat idees de Festa Major, o diria més, proposat idees per a millorar la Festa de tots!, sobretot la de Martorelles, i ho dic des de participar activament en les festes de Martorelles, Mollet i Sant Fost.

4. Qui parli que només hi ha un estil al MAM o no n'enten de música, o s'equivoca, que es digne equivocar-se.

5. Aquí ningú a parlat en nom d'ERC, sinò a títol personal. Com a un dels màxims responsables d'ERC a Martorelles, sinò volguessim el MAM ni en pintura com es supsosa aquí no haguessim permes que s'engegues quan governavem i teniem l'alcaldia, hi hauriem dit públicament en alguna revista. ERC només ha "reflexionat" sobre l'elevat cost del MAM, unicament!

6. Finalment i pel tema del català. A nivell personal i ara també, com a ERC. Es vergonyòs l'espai que se li dona al MAM al català. De fet es que no se li dona cap espai, i no serà que de tots els grups musicals d'estils que s'han comentat no n'hi ha de bons i molt millors que els que es porten en català. Aquí si que algú dels que monten el MAM hauria de reflexionar profundament ja que a martorelles el 60% de la població es catalana, i ep!! mireu aquesta web per si s'acut alguna idea algú www.terceravia.org

A veure si permetem que tothom opini i no ens posem a la defensiva. i una breu reflexió com a ERC...les millors festes majors a nivell juvenil del Vallès Oriental, mireu qui governa...ERC. Aquí ningú vol uan disco mobil ni anular el MAM, i quei no estigui disposat a dialogar i debatre de models per a millorar que s'ho faci mirar profundament, que no tothom es perfecte!

MembredeCarrancàRock (TONI) ha dit...

Hola Marc,

Copio una part del que has dit:
5. Aquí ningú a parlat en nom d'ERC, sinò a títol personal. Com a un dels màxims responsables d'ERC a Martorelles, sinò volguessim el MAM ni en pintura com es supsosa aquí no haguessim permes que s'engegues quan governavem i teniem l'alcaldia, hi hauriem dit públicament en alguna revista. ERC només ha "reflexionat" sobre l'elevat cost del MAM, unicament!

DONCS AIXÒ ÉS MENTIDA!!!

Crec que es diu, LA BURXA, o alguna cosa així, ho sento no saber el nom en concret, però l'any passat, a una revista que publiqueu la JERC de Martorelles es va criticar que només es portessin grups de música alternativa, a l'igual que he vist algun comentari aquí sobre això, doncs l'any passat es va portar a Los Manolos i a El Puchero del Hortelano, dos grups bastant potents dins del mon de la Rumba a l'estat espanyol. I aquí s'ha tornat a criticar el fet que només venen grups d'un estil, cosa que és falsa.

Estic d'acord que, pot ser, faltin grups que cantin en català, però, per exemple, el dia que va venir a tocar en Joan Miquel Oliver a l'envelat, erem quatre gats al concert.

No crec que l'idioma en que canta un grup hagi de ser un dels requisits per anar a tocar a qualsevol lloc, si és així malament anem.

Martorallenc emprenyat. ha dit...

Mentres es publiquin llibres amb seudònims i -sobretot- el senyor blogspot em deixi parlar en l'anonimat, ho faré servir.

Jo no me sentit pas respectat per aquest home, ni per molts comentaris aqui exposats. Aneu xerrant de politica que jo m'en vaig a preparme un bon dinar, mentres recordo els grans moments viscuts al MAM d'aquest any i pensant en el del any que ve.

Marc Candela ha dit...

Bones Toni,

´Desconec a què et refereixes, però les JERC de Martorelles mai han tret cap revista...avisa'm si en treuen una! jaja En tot cas, si et refereixes a La Murtra, la revista d'ERC, que l'edito jo mateix allà nomès s'ha evaluat el cost econòmic del MAM, res més. Abans de fer afirmacions de MENTIDA informem-nos i no ens creguem el que ens diuen, quan vulgusi t'ho ensenyo,. i espero que ven aviat es puguin descarregar aquestes revistes a la web d'esquerra de martorelles.

Pel que dius de l'estil, et torno a dir el mateix, no he parlat en cap cas d'estil jo, que a més soc un ferm defensor de la rumba catalana. Ho pots preguntar.

I finalment, crec que tens tota la raó. El dia de Joan Miquel Oliver jo hi era a l'envelat i a part de ser 4, n'hi havia que semblava que el concert no anava amb ells, i no van respectar a la resta.

Per cert, i que per que quedi constància escrita, lo dels concerts d'estiu estava molt bé!

Respecte el que dius del català. Jo sóc dels partidaris de que no hi hagi quotes...però e sque realment en concerts a Martorelles el català està molt discriminat. El dia del Joan Miquel Oliver, a qui m'agrada molt amb Antonia Font i que sol no m'apassiona gaire...s'ha de dir, que nomes es conegut per un sector més entes musicalment parlant, potser hauriem d eprovar de portar algo amb més anomenada...nse Rauxa? Gertrudis? Strombers... o tans d'altres...Hi seré pel que necessiteu!!!

Sergi ha dit...

Des de que hi ha el MAM això si sembla una festa major (també) per la gent jove. Segurament el pressupost de tot el MAM és el mateix que el de la Selvatana d'un dia. El poble i la festa major no són només per la gent gran. I trobo un gran èxit aconseguir atreure la gent dels pobles del voltant.

Joel Calvet ha dit...

Com a membre de Contrallum i co-organitzador juntament amb CarrancaRock i l'Ajuntament de Martorelles del MAM crec que d'aquest diàleg en podem treure coses positives.

Si que es veritat que potser el Català ha estat oblidat en el MAM, però s'ha de dir que no ha estat oblidat com a discriminació i que quedi constància, ja que soc un ferm defensor del Català, sinó que per coincidència els grups que hem portat no canten en Català però no per això son menys catalans.

(lo:muêso) son de Premia, StandStill de Barcelona, Two Dead Cats son de Girona, Che Sudaka son de Barcelona tot i que tots siguin de fora ja no nomes de Catalunya sinó de l'Estat, La Principal del Funk de Barcelona, la Limoncello de Mollet, crec que donem suport als grups Catalans tot i que no hi ha hagut la coincidència que algun d'aquests grups canti en Català. Peró el simple fet de que no es canti en Català no vol dir que es discrimini en el Festival, ni que els grups siguin menys catalans.

Creiem que des del MAM s'aposta per grups Catalans, però també fem una proposta de musica crec que oberta a tots, i no penso, i crec que es el mes important de tot, que l'idioma hagi de ser un impediment ni per la Musica ni per anar al MAM.

Anònim ha dit...

Jo penso que el MAM hauria de ferse apart de la festa major.
Seria una forma de creixer i de que ens coneguessin a tota Catalunya.
Ara la prensa ni se n'entera. Un festival d'aquestes caracteristiques i amb bona publicitat podria convertirse en alguna cosa mes important que com una activitat de l festa major

Joel Calvet ha dit...

Veig que hi ha gent a qui l'hi agradaria que els cobressin una entrada per anar a veure un Festival que ara per ara es gratuit, que es contractes una empresa per muntar tot el festival, que la gent del poble no hi tingues res a dir, que la pasta de la barra en comptes de que s'en beneficiïn les entitats col·laboradores per poder fer concerts com els d'aquest estiu a la masia, se'ls endugues una gran empresa...

Perfecte busqueu un patrocinador que vulgui invertir diners en un festival a un poble petit, i si el trobeu i fan una cosa ben feta, demaneu que la facin, però el nom de MAM si es per mi no el faran servir.

"Les cases es começen des dels ciments i no des de la teulada, igual que les plantes no creixen del no res". Si seguim així segur que ben aviat la Festa Major de Martorelles serà coneguda arreu, com una bona Festa Major cada any millorem una mica mes, i treballem amb il·usió per fer una bona festa major...

MembredeCarrancàRock (TONI) ha dit...

MembredeCarrancàRock (TONI)

Ho sento Marc però segueixes mentint o no t'enrecordes, vull pensar que és el segon.

La Murtra de l'any passat, no parlo d'aquest any, es va criticar una sèrie de coses sobre el M.A.M i una d'aquestes coses era que no a tot el món li agrada la música alternativa, que s'havia de mirar per a tots els públics. Ja em diràs que tenen d'alternatius "Los Manolos" o "El Puchero del Hortelano"

T'aconsello que et tornis a mirar la Murtra de l'any passat i ho podràs comprovar, intentaré a veure si la tinc i ja la penjaré a Internet perque ho puguis veure tu mateix.

I penso com el JOU, que d'aquí es poden treure coses positives, però ja és el segon any que participo activament en la organització del M.A.M i cansa veure les mateixes crítiques que no s'aguanten per enlloc

TioToni ha dit...

Bones, no entenc gaire als que critiquen al MAM. Que arriba molta gent de fora? Ostres, a mi em sembla que es un senyal que es fan les coses ben fetes i que AGRADA a la gent.
Que no canten en català? Em sembla que Joel ha deixat ben clar que es dona bastant suport a grups catalans, que les llengues son per entendrens no per discutir.

Estic d'acord amb l'Antoni quan diu, que la festa major ha de ser "un punt de retrobada dels seus habitants", clar que ens retrobem, però cada grup de gent es troba on més li agrada, i a una gran majoria ens agrada trobar-nos al MAM.

Perquè?

1)Perque és un espai GRATUIT, si les altres músiques son pagant crec que el MAM no té la culpa.

2)Perquè el cartell musical és molt bo i acaba a les tantes sense molestar ningú.

Comprenc que no a tota la gent del poble li agrada el MAM, com tampoc li agrada a tothom els gegants ni els trabucaires, però personalment no la treuria de la festa major, crec que Martorelles ara té un nom almenys quan arriba la festa major.

Sembla que quan una cosa funciona i no l'has fet tu o el teu grup politic l'hem de estudiar a veure si trobem punts febles o qualsevol cosa que es pugui dir en contra. Marc Candela i demés gent "politiquera", si us plau, no tot és politica. Jo vaig estar els 3 dies a l'organització, a la barra, i si m'apures, a l'escenari i com aquest any no he vist cap altre. La gent ha flipat amb Martorelles i no amb tal o qual acte d'un partit politic. Sense més.

En definitiva crec que el MAM millora cada any i no veig gaires problemes perque vingui gent de fora, o es canti en mallorquí, ara bé si només voleu una festa major amb els 4 gats del poble i la Selvatana (pagant) a todo trapo, doncs res, treiem el MAM i nem tots al envelat a disfrutar de valent.

I si no tinc raó, me la tallo i em faig monja!!

Xavi - Sant Fost ha dit...

Aquí un del poble veí que va gaudir del MAM com el qui més ;).

Em sembla que més d'un està treient de mare la discusió... el post de l'Antoni comença amb un clar i contundent "Abans de rès, crec que el MAM es una bona idea i per tant, el meu comentari no es contra el MAM." . a partir d'aquesta premisa és lícit que es qüestioni el cost, el lloc i l'àmbit del MAM com a part, o no, de la Festa Major de Martorelles.

El MAM és un gran festival, però no és perfecte, només faltaria, per tant, i compartint plenament la visió d'en Jou, totes aquelles crítiques constructives i aportacions que es puguin fer haurien d'ésser benvingudes i no haurien de ser enteses com un atac a l'organització del MAM, que es mereix un 10.

Així que endavant amb el MAM i felicitats als coorganitzadors, que curreu com campions perque els alters puguem gaudir de les nits de concerts joves a Martorelles.

Salut!

Salut!

Anònim ha dit...

Tio Toni, perds tota la credibilitat quan parles am to despectiu dels "4 gats del poble" i segurament quan siguis gran i no t'aguantis els pets tu tambe aniras a veure la Selvatana. No tens raó però no cal que te la tallis. Si vols ferte monja, endavant que segu que sortiras a la tele.
Manel

Marc Candela ha dit...

Bones,

Quan parlo de català, no em refereixo a que sigui expressament que no n'hi han, però si que es podria mirar que cada nit, com a mínim hi hagues un grup en català, igual que cada nit podria haver-hi un grup en castellà o una altre llengua. D'aquesta manera es podrien obtindre subvencions que otorga la Generalitat per festivals d'aquests estil, i fer més autosuficient el MAM, ja que si no tinc mal entes i sinò que em corregeixin, el MAM no rep cap subvenció, d'aquí rau la crítica que potser es massa car. Hi han moltes subvencions ens aquest sentit. Més d'una vegada m'he posat al servei de l'ajuntament i de la regidoria en questió per aquest tema. M'hi torno a posar.

Fent un MAM més autosuficient podriem considerar treure'l de la Festa Major i potenciar-lo. Per exemple al Juny (principi d'estiu) i Festa Major (final d'estiu) alguna cosa arregladeta, i tindre concerts forst 2 cops l'any. Un autogestionat (MAM) i el de la Festa Major. Jo llenço la proposta i em poso a disposició, el primer que caldria es trobar com diu el Jou subvencions, empreses, i tot això que hi volguessin jugar, però seria una marca cultural de Martorelles que agafaria encara més rellevància.

Sobre La Murtra, l'acabo de revisar i diu exactament el que he estat dient ara de les subvencions, pressupost, fins i tot el nom, i parla de la musica alternativa (MAM= Martorelles Alternativa Musical, sinò tinc mal entes)per tan si s'en diu així es pot parlar de musica alternativa, i popularment se'n diu alternativa de la rumba, el mestitatge, el funk...i ja sé que els entesos no.

Crec que com s'ha començat a dir ara per aquí d'aquest debat podem treure bones conclusions....em torno a posar a disposició d'ajudar amb el MAM.

PD. Fins que no va ser MAM no vai anar mai a la festa jove (discomobil) de Martorelles!

Anònim ha dit...

Per què la regidora de cultura no ens diu què costa el MAM i la resta de contractes de la festa major?????
Tenim el dret a saber en que es gasten els nostros impostos. Amb números a la ma podem opinar millor del que parlem tots. I jo si que dic que si publiquen els gastos, me la tallo i em faig monja¡¡¡¡

TioToni ha dit...

Hola Manel, perdona si t'he ofès al parlar de "4 gats", però estava pensant en el dia que va venir el Joan Miquel Oliver, per exemple, que REALMENT eren 4 gats. És un exemple, ja ho se, però bastant significatiu, i a més tot en català. Total, no va tenir gaire èxit.

Nosaltres SI que tenim èxit i fa molta rabia quan una cosa que la preparem any rera any sense veure ni un duro(personalment parlant, els diners de la barra van a la associació) arriba un seguit de gent i la tira per terra amb els seus comentaris o es fica amb la teva feina que és desinteresada.

Potser si que som una mica massa protectors amb el MAM, però ja se sap que els pares han de cuidar de les seves criatures, no?

I quan sigui gran, que tampoc sóc tan jove (31), aniré a veure la Selvatana per descomptat, però pel camí intentaré no ficar-me amb la gent que munta coses GRATIS per la gent del poble, i els que s'apropin al poble, DESINTERESSADAMENT.

Torno a demanar disculpes si he ofés a algú.

Ja no me la tallo, me la deixaré ben llarga...

Anònim ha dit...

Només vull dir a una persona que ha demanat quant costava la Festa Major. No se si l'entrevista la va donar l'alcalde, la regidora de Cultura o la Regidora de Festes i Tradicions (són els tres càrrecs que surten a l'article) però al número 407 del Diari Contrapunt (pots trobar a la seva web la versió en PDF) es diu que tota la festa major ha costat 85.600 euros.

Ara, si te la vols tallar i fer-te monja és el teu problema

DanieloP ha dit...

bueno...bueno....no cal tallar-se res!!!! Que aqui no sobra res!!XP!

Sincerament anys enrere ha anat sempre a la Fira de Tàrrega enlloc de les festes del meu poble. Fa un parell d'anys, vaig fer un 50% MAM - 50% Fira de Teatre... Pero aquest any m'he quedat al poble, no per la cartellera del MAM (perke sempre hi han coses que t'agraden molt i altres que no...) sino per les colles que s'han fet al poble.

Repasant els comentaris....

...el català als concerts es perque no s'ha donat el cas,pero queda ben clar que la majoria dels grups són catalans i no hi ha "repressió al català" (a lo Intereconomia). Si serveix per treure calers com proposen gracies a ajuts, que ho valorin els de CarrancaRock que son els organitzadors.

...el contingut de música alternativa, cada any se'n representa algun estil nou, tot i que pel meu gust es repeteix molt la rumba-mestizaje-"polling" que últimament esta molt de moda...pero per a gustos colors. no discrepo.

...MAM a la Festa Major?¿?¿ Perque no?¿?

Si no recordo malament, a Montornès obren un espai a una masia per a que ens juntessim els "peluos" per poder escoltar "música alternativa" (em fa gracia aquest concepte) aproximadament a 2 km de la resta de la festa major del poble. Curiosament en aquell espai tant aïllat em trobava amb més gent del meu poble que a qualsevol altre punt de la festa de Montornes.
Alló si que es estar aïllat del poble durant les festes majors i tot i així, ens retrobavem any rere any. Es per aixó que el MAM no està deslligat de la Festa Major, i crec que el fet de que vingui gent del voltant és positiu per als que gaudim del MAM, pels músics i per Martorelles.

REALMENT DESCONEC QUINS PROBLEMES SORGIRIEN SI ES FES EL MAM EN UNES ALTRES DATES, perque si forma part d'una associació (musics de marto), es poden demanar subvencions a l'ajuntament i generalitat per a montar-ho, no?? I de la mateixa manera seria gratuït. CORREGIU-ME SI M'EQUIVOCO!!

DE totes maneres, mirant posts aki i allà, la gent se'n va del tema del POST inicial. Es semblant a quan Antena3 diu que es persegueix el castellà quan hi han botigues a Catalaunya ke hi diu "Forn de Pà" i mitja espanya s'ho creu... bueno...no tant...XDDDD!!

Per acabar...

-(entra musica de Gladiator)-
Crec que...tant si coincideix amb les festes majors com si no, el MAM ha de seguir durant mnolts anys de les mateixes mans que li van donar la vida!!! i no pensar que ens patrocini Coca cola ni vodafone!!
Volem un Festival per a Tots els que estem farts de "Espacios movistar" i de tanta merda musical que surt per la tele, radio i a tot arreu. VOLEM UN ESPAI LLIURE!!
(i evidentment gratuit!!!)
-(fi de Gladiator)-

APS!!! I VISCA LES JOVES COLLES DE MARTORELLES I LES JOVES JUTGES DE LES COLLES!!! KE CREIXIN I MILLORIN!!! JAAJAJAJAJAJAJ

Salut a tots!
DanieloP

Anònim ha dit...

Lo que diu el contrapunt de que la festa major ha costat 85.600 euros, no te res a veure am el que demanava aquesta persona. Crec que hauriem de saber quan ha costa el MAM

MembredeCarrancàRock (TONI) ha dit...

Hola Anónimo:

El que demanava els contractes deia tots els contractes de Festa Major, no només del M.A.M, així que crec que la resposta que li han donat és la correcte.

Per una altra banda, si demaneu el pressupost del M.A.M crec que s'hauria de demanar el pressupost de totes les activitats de la Festa Major, no només del M.A.M, ja que la Selvatana no és gens barata i a més el M.A.M dura tres nits, per tant omple tres nits de la Festa Major, si tant us importa quan costa el M.A.M crec que us haurieu de preocupar també pel pressupost de tot el que s'ha fet a l'envelat durant les tres nits de Festa Major i crec (opinió personal) que costa més el que es fa a l'envelat durant tres nits que no el que costa el M.A.M.

A més, sembla que no us agradi que la gent jove tingui un espai on hi hagi concerts durant la Festa Major. El M.A.M és l'excusa i un nom, però crec que ha d'haver-hi concerts per la gent jove de Martorelles, es diguin M.A.M o simplement concerts de la Festa Major.

A Santa Perpetua li diuen els Desconcerts i sempre han estat els concerts per la gent jove de Sta Perpetua, simplement li diuen Desconcerts per ficar-li un nom,a Montornès li diuen el Rockmeria, i són els concerts per a gent jove de Montornès, igual que a Martorelles li diem M.A.M

És per això que no crec que el M.A.M hagi d'anar fora de la Festa Major, si el treiem fora, es faran concerts per gent jove a la Festa Major???

Anònim ha dit...

Cuando se habla de traer grupos que canten en catalan lo primero que entiendo es que los que son de aqui y cantan en castellano no cuentan como grupos catalanes¿?.
Segundo: donde estaba toda esa gente cuando vino a tocar joan miquel oliver por que yo no vi mas de 40 personas en el entoldado.
Tercero:por que se hace tanta demagogia y intentan politizar las fiestas creo que este año han sido las mejores en mucho tiempo. Colles, MAM gran cartel,mucha participación de la gente joven.
Cuarto yo a diferencia de otros si que estuve en los conciertos de la maravella y la selvatana y os puedo asegurar que no habia gente joven entre los asistentes y todo el que fue se lo paso en grande amen de que los 4 euros que se pagan son simbolicos por que deberiais de saber que con lo que se recoge no se paga ni la mitad de lo que cuestan estas orquestas y creedme es mucho todo se puede mejorar pero no me va nada la tactica acoso y derribo que se esta produciendo como he dicho antes esta mmanipulada.
Marc V.F

Joel Calvet ha dit...

Seré breu estic currant... xD

Us puc assegurar als que tenen ganes de saber que costa el MAM, per el que he parlat amb membres de l'Ajuntament i sense tenir cap paper al davant, que tots els grups del Festival no valen ni el que costa la Selvatana per un concert i un ball, intentaré demanar el pressupost tant del MAM com de l'Envelat, per que poguem comparar, crec que no ha de ser un problema.

Ja us informare.

Anònim ha dit...

Y que cuenten lo que vale montar todo el tinglado no solo los grupos.

MembredeCarrancàRock (TONI) ha dit...

Anónimo,

Veig que només t'interessa el tema dels calers.

Llavors també haurem de preguntar tot el que costa montar tot el tinglado de l'envelat.

EL tinglado del M.A.M és l'escenari i l'equip de so.

A l'envelat muntar els palcos i les cortines aquestes que monten, i engalanar-ho també costa diners.
I la Selvatana i el concert del Víctor també tenen equip de so.

Estem amb el mateix, als dos puestos es gasten calers (normal, la Festa Major costa diners)

Anònim ha dit...

Hola a todos:
Menos Fiestas y más "currar" que es lo que este País necesita.

No veis que esto se "hunde !!!!!!".

Arriba España !

MembredeCarrancàRock (TONI) ha dit...

Per cert,

Volia comentar-li una cosa a l'autor del Blogg.

Has anat aquest any al M.A.M???

Ho comento simplement perque em fa gràcia veure com s'ilustra aquest tema amb una foto d'un dels concerts de l'any passat, més concretament del grup "El puchero del Hortelano", mentre que, crec, la resta de temes sobre la festa major són de fotogràfies d'aquest any.

Espero sincerament que el dia que va anar al MAM tingués la càmara de fotos espatllada, perque això de dir que només ve gent de fora de Martorelles al MAM, però no anar-hi per poder-ho corroborar amb sembla una mica de periodista del ABC (no sé si us heu enterat que els del ABC van cobrir una noticia a un poble basc que no existeix)

antondensi ha dit...

Per al.lusions:
1. Aquest any es el primer cop que no he anat al MAM. De les actuacions d'aquest any només m'interesava els "STANDSTILL" però per questions personals no vaig poder anar-hi. Com que no tenia cap foto, per ilustrar la meva opinió, vaig agafar una de les que vaig fer l'any passat. Li demano disculpes al membre del CarrancáRock per aquest "sacrilegi". La demagògia utilitzada comparant-me amb l'episodi de l'ABC, no mereix ni resposta.
3. He dit que no he anat al MAM d'enguany però home, tothom sap que la majoria de gent que hi va son de fora del poble. Si llegeixes el que vaig dir, veurás clarament la meva opinió sobre aquesta questió.
4. No volguis matar al missatger...
Tots tenim clar que volem el MAM però aixó no significa que tinguem que pensar el mateix que la regidoria de Cultura o els membres de CarrancáRock.
Salut i gràcies a tothom per tots els comentaris que esteu fent.
El debat constructiu sempre es positiu....

MembredeCarrancàRock (TONI) ha dit...

Hola Antoni,

Ho sento si no t'ha agradat la comparació amb els d'ABC (però segueixo pensant el mateix ja que a tots els temes de la Festa Major has fet un resum i del MAM l'únic que has fet ha estat criticar la seva despessa sense valorar res del MAM d'aquest any, si haguéssis anant hauries pogut veure les presentacions de les colles entre concert i concert i igual no pensaries que tota la gent ve de fora, perque xivarri hi havia molt a cada presentació).

Com a membre de CarrancàRock, en cap moment parlo en nom de l'Associació, sempre és a títol personal, però per al·lusions a l'Associació sí que vull dir que no compartim pensament amb la Regidora de Cultura, però per això fem reunions amb el seu equip i li transmetem les coses dolentes que veiem del MAM, però això ja ho fem des de la primera edició del MAM i la veritat, en moltes coses ens han fet bastant de cas (en d'altres no, és normal, ells tenen la seva opinió), i crec que CarrancaRock i Contrallum, gràcies a les reunions amb la regidoria de Cultura hem aconseguit que el MAM millori cada any. I esperem que quan canvi el govern o la regidoria de cultura ens segueixin preguntant la nostra opinió.

Crec que com Associació de Martorelles que som tenim el mateix dret que qualsevol altre a participar de la festa major, i ho fem a través del MAM, i com pots veure per la quantitat de comentaris que s'han fet sobre aquest tema, molts membres d'aquestes Associacions (CarrancàRock i Contrallum) ens prenem com una mica nostra aquests concerts.

PD: Com veig que acceptes les crítiques constructives deixa'm fer-te una. A vegades van millor les reunions per millorar les coses que no criticar-les a través d'un blog

Anònim ha dit...

2 apunts i 2 preguntes.

1. Un Festival tan "gran", amb aquest suport de pressupost públic, rebria moltes crítiques si tingués lloc fora de la Festa Major(FM). La feina dels que hi treballen desinteressadament i el debat sobre l'orientació musical del festival quedarien totalment eclipsats per les crítiques al pressupost.
El MAM podria tenir vida propia, fora de la FM, si es canviés el model de gestió (com ha dit en Marc Candela). La MAMA: (martorelles alternativa musical autogestionada).

2. La reflexió sobre l'elevat núm. d'assistents de fora de Martorelles
no l'he entesa. No entenc quin missatge es vol donar. Per a mí, com diu el TioToni, és sinònim d'èxit rotund.

Ara, jo pregunto...

Si amb el temps, el MAM esdevingués un dels principals puntals, un esdeveniment clau de la FM de Martorelles, (com ho han estat, sempre i a tot arreu, els no barats focs d'artifici o els encara menys barats balls d'orquesta) estaríem disposats a respectar que una gran part del ppost. anés a parar a la seva organització? Acceptaríem un suport econòmic desigual per donar projecció i llarga vida a una de les "marques de la casa"?

I...
si és l'ajuntament qui decideix apostar per un MAM i un Victor O.T. per a la FM, i no per una colla castellera i un Jaimito Borromeo, acceptaríem que un proper govern no donés cap suport a la alternativa musical, però sí a les curses de braus o a les representacions de ballet clàssic?
Els organtizadors del MAM hem d'aprofitar l'avinentesa.


Per acabar, no voldria acomiadar-me sense dedicar una salutació ben cordial per els meus amics, els PATRIOTES:
Quantes vegades ens hem escandalitzat amb les bajanades que s'expliquen sobre la realitat lingüística catalana a emissores com la COPE, Intereconomia, Telemadrid...??
Ara, malauradament, sé que tenen una part de raó.
Marc Candela: no viatgis mai.

signat.raul

JORDI ha dit...

Vist el debat tan ardent que ha aixecat tot aquest tema del MAM. Deixeu-me que desde m'humil punt de vista aporti alguns comentaris.

Abans de res confessar que, mai he estat amant d'aquest tipus de música, però la respecte com altres coses en la societat. A més ha d'haver públic per a tots els gustos.
Partint de la base del primer paràgraf del comentari que fa Antonio en el blog, creo queda bastant clara i concisa, la seva idea. Afectuosament comentar-te Antonio que, aquesta vegada estic en alguns punts que segueixen en la teva exposició en discrepància. La discrepància sana, amb respecte i moderada sempre és convenient en tots els àmbits quotidians.
No em enrrollaré més i pas a comentar.
Partim que a Martorelles desgraciadament no existeixen espais culturals perquè els nostres jovenes es puguin divertir i desenvolupar les seves activitats. Estic d'acord que el MAM pugui semblar un "element" de la Festa Major despenjat, però si que crec que és un dels actes que molts jovenes esperen que esdevingui durant l'any. El tema pressupostari sempre és important i més en poblacions petites com les nostres, però creo també, que és un "deure moral" que té aquest Ajuntament amb la gent jove del poble, i que deu aportar un pressupost per al MAM. Evidentment, dintre d'un límit racional del cost de tota la Festa Major. No oblidem que, sempre i més ara per ara, la nostra joventut també està passant moments molt difícils, són un grup social normalment com molt pocs recursos, que anem a contar que ningú sàpiga, i tots hem estat joves. Ho dic per la gratuïtat del MAM.
Finalment, per a concloure potser en el futur el MAM agafi un caracter prou important en la comarca, perquè pugui ser "totalment autònom" en la seva organització i no degui ser auxiliat pels pressupostos de la Festa Major. Això, el temps ho dirà. Però fins que això no ocorri, sóc partidari que s'ajudi a l'esdeveniment.
Pensar que tota aquesta gent jove almenys tenen el seu moment de diversió, i en un entorn controlat. Si durant la Festa Major es fessin "botellones" o altres coses potser pitjors sense control, ens estaríem també queixant en el poble.
Animo a tots, i seguir opinant, sempre des de la crítica constructiva, i el respecte. Potser tot això, ajuda a millorara reflexioná a tots "Ayuntament i Organitzadors" el MAM del 2010.

Jordi.
Salutacions.

Marc Candela ha dit...

De veritat, que hi ha coses què és per flipar. Tornaré a repetir lo del català, però espero que aquest cop ja directament no se'm titlli de xenòfob o algo per l'estil. Per què és trist que aquestes alçades encara s'hagin d'aclarir segons quines coses.

Sóc independentista des del màxim respecte cap a tothom. Tinc familia castellana i un besavi meu era guardia civil. A més he tingut la gran sort de poguer viatjar molt, moltissim. He recorregut tot Espanya, Catalunya i molta part d'Europa, per tant he conegut moltes realitats culturals, històrqies, lingüístiques diferents i això ha fet que encara, i des del màxim de respecte a la diversitat sigui independentista. I què vui dir amb això??

1. Què no vui que del MAM desapareguin (per si algu no li ha quedat clar) els grups que no cantin en català.

2. Que es cert que hi ha grups catalans, mai he dit el contrari i els respecto i fins i tot n'hi ha que m'agraden, m'he referit sempre a la llengüa. El Vidal Quadras també es de Catalunya, però no és ni representatiu de Catalunya ni se sent català, ni en té ganes.

3. Crec que demanar que almenys 1 conecert del MAM a la nit sigui en català (no per grups catalans....poden ser del país valencià o les illes, o de la catalunya nord) es del tot respectable, gens discriminatòri i plural, i qui no accepti això, potser es què no enten que es el respecte a les opinions de la resta.

4. Sobre l'escusa del concert d'en Joan Miquel Oliver. Jo hi era (ho torno a dir) però parlem clar, i la promoció va ser minsa amb cartells petits a Martorelles, i potser no e sun cantant en català gaire conegut. Per què no provem amb Rauxa? Strombers? mMnel? gent minimament més coneguda? aquí ho deixo.

5. I finalment, qui torni a dubtar o insinuar que sóc un totalitari catalanista, que abans pregunti. La informació sempre és útil i més quan es parla de persones. Se que algú em dirà que faig molt mal fet, però tinc molts amics d'aquí castellans, que per respecte els parlo en castellà.

A veure si en aquest debat, hi ha gent que es relaxa i baixa la tensió que tampoc és per tan i es parla amb més respecte, humilitat i coneixement de causa.

Ànims Antoni per la feina amb aquest blog i les teves opinions, que enriqueixen més el poble, i a qui no li agradi que s'opini sobre un tema, que s'ho faci mirar.

Salut i bon cap de setmana a tot i totes!!

Anònim ha dit...

Aquest TONI de Carancá Rock que s'ho faci mirar. Que te que veure si la foto es de l'any passat? Tots el que anem al MAM, sabem que la majoria de gent es de fora del poble i no passa res per dir-ho. A mi m'agrada que vingui gent de Mollet i de Montornés i d'on sigui però es la veritat i insistir en comparacions amb diaris feixistes no es just. Ho sento TONI però no tens raó.
Un que li agrada el MAM a la festa major

MembredeCarrancàRock (TONI) ha dit...

Hola Anónimo,


Igual m'he passat amb la comparació amb l'ABC, ho reconec.

Però no entenc que dins d'un resum de la Festa Major de Martorelles on només es parla de com han anat els actes s'inclogui el MAM només per dir que creu que hauria d'anar fora de la Festa Major (opinió tan vàlida com qualsevol altre) però no haver assistit per poder corroborar el que es diu.

Tots tenim molt clar que al MAM ve molta gent de fora de Martorelles (com a qualsevol concert de les Festes Majors dels voltants), però ara jo pregunto:

Si el ball de diables tingués molt d'èxit i anés molta gent de fora de Martorelles, també es diria que ha d'anar fora de la Festa Major??

Dic el Ball de diables per ficar un exemple, no tinc res en contra d'ells, que quedi clar.

I un altre punt que vull comentar és, abans del MAM els concerts per joves de Festa Major ja es feien, i eran gratuits, com ara ho és el MAM. Per què no es criticava llavors que els concerts fossin gratuits i a l'envelat s'hagués de pagar??

Crec que és totalment lícit la opinió que té l'Anton de dir que el MAM vagi fora de la Festa Major, però en la meva opinió els arguments que dóna no són vàlids, perque aquests arguments es podien haver fer servir des de fa un munt d'anys i és una mica trist que l'any que més èxit ha tingut el MAM es planteji treure'l fora de la Festa Major, sense tenir en compte que hi ha dues Associacions que participem en l'organització i que ho fem amb tota la il·lusió de poder participar de la Festa Major com qualsevol altra entitat del poble.

Anònim ha dit...

yo pensaba que la musica era universal y no entendia de lenguas. has dicho manel rauxa y strombers de los cuales no conozco ha ninguno. hay algun grupo mas que te guste dilo y asi montaremos un m.a.m a tu medida.
m.v.f

Anònim ha dit...

un aclariment. Senyor Martorellenc. La propera vegada, escrigui.MARTORELLESENC. d´ACORD...? JOAN.