14.1.09

SOBRE LES PINTADES...

La polémica sobre pintades a parets i graffitis, existeix a tot arreu. Poder compaginar el dret d'expresió dels artistes amb el respecta al patrimoni i a la propietat privada, es molt dificil d'aconsseguir.
Personalment jo no estava d'acord amb el mur on l'A.E. Galzeran va fer la pintada, de la mateixa manera que tampoc estava d'acord amb el lloc que els hi va "concedir" l'Ajuntament de Sant Fost per fer l'altra pintada. En el cas de Martorelles per les raons que ja he explicat i en el cas de Sant Fost, per raons totalment contràries (pràcticament ningú pot veure la pintada feta a la riera)
Si mirem la foto, es més vergonyòs aquest cartell que la pintada al mur de Carancá. Senyors de l'Ajuntament: potser la sol.lució era donar permís per fer la pintada en aquest cartell, facilitant una petita bastida. D'aquesta manera, la pintada de l'A.E. GALZERAN es veuria perfectament i disminuiriem la contaminació visual que patim amb els cartells del poble.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues es una buena idea aunque no creo que los del ayuntamiento la tengan en cuenta.
Jose

Anònim ha dit...

No crec que permetre fer pintades en tanques reservades a penjar-hi cartells fos una bona idea, en pocs dies aquestes pintades desapareixerien, tapades per un exèrcit de cartells de discoteques, concerts o actes varis. La solució, al meu parer, passa per habilitar murs destinats a poder-hi fer pintades, ja siguin artístiques o reivindicatives. A Mollet s'ha optat per aquesta opció i s'ha dut a terme un curs de grafítis i una campanya de conscienciació per tal de no embrutar les parets del poble i pintar tan sols aquells murs que s'han dessignat per aquest fi.

vikito ha dit...

Antoni! ara si quee stic d'acord amb tu i es mes o menys el que volia espressar al meu comentari, totalment d'acord en que el lloc pot ser no era el mes idoni pero com diu l'albert es va demanar a l'ajuntament un espai on el misatge i treball fet per els nens/es tingues un impacte visual!, no dubtem que la masia es el millor, al igual que a sant fost, sense entrar en polemiques es va donar un mur en mig de la riera on tan sols les aigües de la pluja i les rates podran llegir el misatge cridant la pau..

Com molt be deixa clar la teva foto, hi ha molts mes murs, fets mal be per grafitis, cartells,etc.. per pintades de empreses i grups polítics que fan mal als ulls que no un mural com el de cau!

Aprofito per respondre a Adolf, pot ser es perque un cartell com el del cau no es fica amb cap ideologia? es compartit per tot el món? i no te ideals polítics?...

Gracies una vegada mes Antoni! ;)

Adolf ha dit...

Veig que tothom comença a estar d'acord en què el mur de la Masia no és millor lloc per fer murals, però l'Ajuntament no dona més opcions, per tan aquest n'està implicat en el tema.
És cert que la pintada faxista només ha embrotat el mural de la JERC, no cal dir que per connotcions polítiques, i el mural de AE Galzeran no l'han embrutat perquè no té connotacions polítiques i parla de la pau.
Sí és cert Vikito, però la polèmica també toca a l'Agrupació.

vikito ha dit...

Estar clar que indirectament el fet de que el mural del cau estigui al mur de la masia i que hi hagi gent que no li agradi que estigui pintat fa que el cau pugui rebre crítiques, això no es pot canviar, sempre hi ha opinions per gustos i per gustos hi ha colors.. ;)

Tot i així continuo opinant que no, es lo mateix una pintada amb un misatge de pau com el del cau i amb permis municipal, que pintades amb ideals polítics sense permis, com les que hi ha ara, que l'unic objectiu que aconsegueixen es embrutar les que es fan correctament i amb objetius totalment apolitics i al final totes son mal mirades... ja que la gent a la fi no te la informació que ha de tenir i pensa que tot s'ha fet igual..
Adolf, he visitat el teu Blog, felicitats per la iniciativa!

Anònim ha dit...

Caldria distingir entre el que son les pintades, que en bruten les parets, i el que son els murals com els de lA.E. Galzeran i les JERC, que apart de que estiguem d'acord o no amb el missatge que porten, aporten color.

És cert que potser el mur de Can Carrancà potser no és el mès encertat per portar a terme aquestes activitats. Però com el Xavi un panel aviat estaria tapat per cartells i caldria cercar altres opcions.