6.1.09

ELS REIS


Penso que la festa de Reis es, per els més petits, la que esperen amb més il.lusió. Una any més, sembla que aixó al nostre Ajuntament no ho tenen massa en compte.
La sensació que vam tenir molta gent que vam anar a l'Ajuntament va ser de que no tenen més remei que "organitzar" la cabalgada i que quan abans s'acabi millor...
Semblava que la festa no començava malament amb la recuperació de l'entrega de fanalets als nens del poble. Recordem que aquesta costum la va trencar el Sr. Alcalde quan va arribar al poder per primera vegada ara fa 5 ó 6 anys, amb el trist argument de que no hi havia pressupost per gastar en uns caríssims fanalets...
Lamentable el "discurs" del Sr. Alcalde dirigits als nens de Martorelles, parlant del conflicte entre Israel i els palestins. Si ja es difícil entendre aquest conflicte per a molta gent gran, per què aquesta referència devant dels més petits del poble?
La tarda era freda però tant el "discurs" de l'Alcalde com les cuatre paraules dels Reis, van refredar encara més l'ambient. No hi ha ningú a l'Ajuntament que redacti un petit guió ? Tant costa dir algunes frases per els més petits?
Sensa cap música de fons, van llençar quatre caramels (menys que altres anys) i avall que fa baixada...
Per mí el millor van ser les carrosses que, curiosament, crec que les fan diferentes associacions i no l'Ajuntament.
Tinc la sensació que cada any hi va menys gent i no m'extranya.

4 comentaris:

Marc Candela ha dit...

Bones Antonio, comparteixo la teva reflexió. No la volia fer publica per allò que estic vinculat en política, però aquesta festa, pel que significa per tots els infants del poble i la movilització de la ciutadania que té, es mereix més voluntat del ajuntament, no només per que funcioni, sinò per que sigui magica per a nens i grans.
Finalment crec que el tema de les carrosses, com dius, es el millor però amb una ajudeta de l'ajuntament podrien ser també més vistoses tota la vida les he vist igual.
I com que no vui fer-ne una batalla política em presto des d'ara mateix per l'any que ve per ajudar a millorar aquiesta diada amb qui calgui i quan calgui.

Llamps i Trons ha dit...

Hola Antonio m'agradaria informar-te que per la nostra banda participem confeccionant la carrossa que porta l'estrella i que obre la cavalcada. Les carrosses dels reis les fan la Union Cultural Andalusa, Joventut sardanista i AAVV de Can Suñé. Fa uns anys ens unim de manera expontánea a la cavalcada per a ajudar a donar una mica més de vistositat a la mateixa amb carrosses plenes de nens i amb la carrossa del patge real, ja que els tres reis ja estaven assignats. Sent alcalde el Pere ens va demanar el dia 20 de Desembre que si podiam construir una estrella ja que no disposaven de la de sempre. Després de moltes hores de treball, vam confeccionar l'estrella il·luminada que avui obre la cavalcada i vam demostrar la nostra implicació amb totes les activitats dirigides als nens de Martorelles i la qualitat del capital humà que disposem. En els anys 2006 i 2007 i per pròpia iniciativa col·loquem el nostre equip de música en la carrossa perquè la cavalcada no fos tan insulsa, però aquest any, igual que l'anterior se'ns va demanar que no portesim música ja que ens acompanya l'orquestra de tambors. En moltes reunions hem fet propostes de millora (recorreguts, horaris, musica,Rei negre, i un llarg etc) però hem xocat amb les postures inmovilistas o la manca de recursos. Aquest any addicionalment hem hagut de fer el xassís de la carrossa nou,dedicant moltes hores de treball, moltes d'elles sota la pluja i al final el resultat general és pobre i la cavalcada és la de sempre. Estic totalment d'acord amb tu que la sensació que dóna és que per a molta gent és un pur tràmit i no pensen que l'objectiu és il·lusionar als més petits d'aquest poble.

Anònim ha dit...

Hola a todos. Yo estube en la avenida Piera y no me parecio tan mal aunque los que hacen de reyes podian aprender a hacer de reyes magos. Si que faltaba gente del ayuntamiento que organizase al publico. En esto fue un desastre.
Y a ver si ponen de una vez un rey negro de verdad y se dejan de tanto betun.
Jose

Anònim ha dit...

Jo estaba a l'ajuntament i va ser mol penós. Aquet alcalde sempre diu unes paraules per quedar be i prou. Ja es hora de cambiar.