6.1.09

PRESENTACIÓ DE LA NOVA ESCOLA BRESSOL


La Olga m'ha fet arribar els seus comentaris sobre la presentació de la nova Escola Bressol. Penso que son molt interessants.
Avui a la presentació de l'escola bressol.
Les instal·lacions estan molt bé, amb coses molt modernes i uns wcs d'allò més monos mida super reduida.
Pel que fa a la presentació no hi havia els mitjans necessaris per una reunió d'aquestes característiques, com servei d'acollida, perquè algú pogués vigilar als nens i poder estar pendents de la reunió i el més greu, megafonia. No hi havia megafonia, i no se sentia practicament més enllà de la segona fila de cadires.
Ha presentat a les mestres/educadores i a la directora del centre.
Finalment la regidora s'ha hagut d'aixecar i les preguntes les ha respòs en "corrillo" conforme la gent s'aprovava. El que ha dificultat molt el diàleg i la possibilitat de coneixer les respostes a les preguntes formulades.
Pel que fa a la "chica", els temes més candents han estat:
- Les inscripcions són la setmana vinent, perquè els nens comencin al gener, després de les vacances. Les mares no volen que els fills passin dues adaptacions, com és lògic i prefereixen portar-los al setembre. Però la regidora, Margarita, ha dit que no es garantia la plaça als nens de la Recordança i que si volien la plaça els haurien de canviar ara al gener.
- Un altre punt a tenir en compte és la continuitat de les mestres de la Recordança que tot i haver algun problema de titulació tenen 30 anys d'experiència. No ens ha aclarit en quina situació es troben, tot i que ha dit que estan intentant que s'incorporin a la plantilla. Les mestres en qüestió no han assistit a la presentació, però algú dels assistents han penjat una pancarta reinvidiant els seus llocs de treball.
- Sembla que a la recordança hi ha bastants nens de St. Fost, aquests nens es queden penjats, perquè al juliol la Recordança es tanca. I a la nova escola Bressol que es diu "Els Cirerers", tenen prioritat els nens de Martorelles, si queden places els de St. Fost podran optar per una plaça però sense gaudir de la subvenció que es tan sols pels nens del poble. Els pares de St. Fost creuen que s'hauria d'arribar a un acord, i que en tot cas l'ajuntament de St. Fost corri amb aquesta subvenció, fins que el poble veí disposi d'una escola bressol municipal. No se suposa que estem en una mancomunitat?
Bé doncs més o menys és això. Han repartit un petit dossier on es parla de diners i preinscripcions, però en cap moment han fet referència al projecte educatiu, per a mi del més important.