24.4.12

CELEBRACIÓ DE SANT JORDI A MARTORELLES

Ahir a la masia Carrancà es van celebrar diferents actes festius per celebrar Sant Jordi. Tallers infantils, contes pels més petits, lliurament de premis del concurs d'adults de poesia i floretes i piropos, Petonajada popular, Xerrada sobre salut emocional i afectiva per a joves i Tupper Sex. Al casal dels Avis, la parella de "Paraules en Moviment" ens va fer una posada en escena de contes d'en Pere Calders, mentre que al pati de la masia, el Marcel i l'Helena de la Biblioteca Montserrat Roig van oferir en prèstec una selecció de llibres. El premi de Poesia de Martorelles 2012 va ser per l'obra "Bevem vi de la copa de la nostra terra" de la Marina Cueto Frias i el de piropos per en Marcos Hidalgo. Al carrer, algunes parades de venda de roses. Alguna cosa passa quan tants pocs ciutadans s'impliquen en la celebració d'un dia tan important pels catalans com és el de Sant Jordi. I segurament també l'Ajuntament té responsabilitat directe. A banda del regidor de Cultura, no vaig veure a cap polític del Govern ni de l'oposició. Simplement estan desapareguts.... - VEURE FOTOS -

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola.
Fa uns anys recordo que la biblioteca s'omplia per saber els premiats del concurs de roses (més bonica, més olorosa,...) i el literari (prosa i poesia per adults i nens amb diferents franges d'edats). Els premis eren estàtues fetes per en Ricard Mira. Després hi havia xocolata amb melindros i a vegades venien espectacles infantils. I la gent hi anava.

No entenc com les coses que van bé i que funcionen i agraden a la gent es canvien.
Per què només hi ha concurs de floretes i poesia? On és el concurs de roses?

A vegades les coses de tota la vida són les que funcionen millor.

Anònim ha dit...

Desapareguts o treballant?

Adolf ha dit...

Desconec per què es va deixar de fer el concurs de roses. Certament era encoratjador celebrar la primavera d'aquesta manera, i l'al·licient per a molta gent de participar-hi.
De totes maneres no sóc partidari de celebrar-ho per Sant Jordi, alguns anys, com aquest, els rosers a prou feines han començat a florir.
Seria millor fer-ho més endavant, entrat el mes de maig. També val a dir que dins de la jardineria els rosers van a menys, hi ha altres noves plantes de flor que a la gent li atreuen més. Seria millor fer Concurs de rams de flors i centres de flors fresca, per exemple.