17.3.12

ESMORZAR HOMENATGE A FRANCESC AYATS "EL TROTACAMINS"

Sembla que finalment ha arribat l'hora del comiat d'en Francesc Ayats. El nostre amic marxa a viure a València i ens deixa els "trotacamins" una mica orfes... Aquest matí, en Francesc ens ha convidat a un esmorzar de forquilla a la Xica. Hem passat una molt bona estona i li hem fet entrega d'alguns detalls com a record. Finalment i amb la copa de cava a la mà, en Julio ens ha passat el DVD que havia preparat per sorpresa.
Ara, en Julio agafa el seu rellesu i encara que no serà fàcil, segur que ho farà molt bé.
Solament puc afegir l'última frase que en Joan Sanjuan escriu en el text que va preparar per al llibre que li hem regalat: T'estimem Francesc.
-
TEXT D'EN JOAN SANJUAN
En tota colla o grup hi ha sempre aquell que hi posa el coll, en el cas dels Trotacamins de Martorelles aquesta persona és en Francesc Ayats, l’inventor de la filosofia de caminar després dels 50, tan senzilla com venir al lloc de trobada amb la motxilla i l'esmorzar i participar en excursions fàcils, pel nostre entorn i a l'abast de qui tingui un mínim costum de caminar.
Amb la litúrgia de la foto de sortida, s’inicia cada mes un recorregut distès que permet el comentari i el diàleg, com si la travessia i el paisatge anessin aflorant al nostre pas sense premeditació ni rigidesa horària. Vet aquí l’èxit del projecte Ayats: la simplificació.
Ara que en Francesc canvia de residència i se’ns en va lluny, haurem d’aprendre que la senzillesa i la simplificació són el resultat d’un reconeixement previ del terreny, la informació i presa de dades, el comandament del GPS, les explicacions adients, l’atenció envers el grup i cada persona, i la improvisació quan cal, i que aquesta feina ens l’ha feta en Francesc.
Confiem que estaràs amb nosaltres tant com podràs i menys del que tots plegats voldríem. Ens deixes una manera de fer, però , sobretot, un legat d’amistat que has sabut transmetre a tot el grup.
T’estimem Francesc.


Joan Sanjuan i Esquirol

-
FOTOS DE L'ESMORZAR
-