1.2.12

MARTORELLES I SANTA MARIA...

Avui, la vicepresidenta de la Generalitat Joana Ortega ha comentat la convinença de que alguns ajuntaments es fusionin de cara a optmitzar els recursos i els serveis.
L'any 1927 es va crear el poble de Santa Maria de Martorelles degut a la segregació de Martorelles de Dalt de Martorelles de Baix.
Si cliqueu en aquest article d'en Joan Sanjuan, veureu els detalls i motius d'aquesta segregació.
Potser caldria tornar a engegar un debat sobre la convinença de tornar a formar un únic poble. Tots sabem que aquests temes son molt sensibles però el diàleg respectuós no pot fer mal a ningú.
-

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo el que no entenc és com tenint un cementiri que es pot ampliar a dalt, n'hem de fer un de nou totalment a baix. Pensava que la mancomunitat ho arreglaria però veig que se segueix amb la idea de fer-ne un de nou a baix.

Marc Candela ha dit...

Jo estic a favor de la unió dels dos pobles. Per recursos, per facilitats a la gent que actualment hem de diferenciar segons el municipi quan som un mateix poble. Crec que ens interessa per les xarxes socials i econòmiques locals

MANEL ha dit...

Veint la foto que ha posat l'Antoni, sembla lògic que es tornin a unir els dos pobles.
Jo voto a favor. Podriem organitzar una consulta.
Manel

Adolf ha dit...

El cert és que els motius que van dur a la segregació, actualment estan bastant superats: la carretera fa més de 50 anys que arriba al poble de Dalt.
Però malgrat tot, Santa Maria encara està molt mancada de serveis i recursos i els els habitants depenem molt de Martorelles: comerços, entitats bancàries, llocs de treball, etc.
El cementiri, el POUM de Sta Mª no permet ampliar-lo. Si els dos pobles es tornessin a unir, el Pla Urbanístic (POUM) dels dos pobles seria molt diferent dels actuals.

Anònim ha dit...

Adolf, doncs no ho entenc. Quins motius pot haver-hi per no ampliar-lo? Ho pregunto des de la total ignorànica, no ho entenc. És que ja dic que tenint-ne un, fer-ne un altre em sembla un disbarat.

Roger Candela ha dit...

Apreciat anònim. El problema del cementiri és que el POUM (Pla d'ordenació Urbanística Municipal)No ho permet. Certament, jo també ho crec, és podria mirar de recualificar per aquest aspecte concret. Però el primer escull psicològic de molta gent d'ambdós pobles que no en volen sentir ni a parlar. I que consti que personalment no només soc partidari de la unió dels dos Martorelles, si no de fer-ho també amb Sant Fost, ja que si us hi pareu a pensar moltes coses, com el metge i l'institut,ja ho estan, i que cada cop més la gent fa més vida a cavall dels tres pobles sens cap mena de distinció.

Joan Sanjuan i Esquirol ha dit...

S'haurien de pactar aspectes concrets, per exemple, que la seu central del nou ajuntament estigués al poble de dalt, així com delegacions de la biblioteca i serveis socials.

Suposo que el cementiri no s'amplia pel mateix motiu que no es va ampliar el cementiri de Montjuïc, perquè la muntanya es mereixia alguna cosa més que ser un cementiri.

Adolf ha dit...

Si Sant Fost té el CAP (Ambulatori), Correos, l'Institut de Secundària, i Santa Maria de M. ha de tenir el cementiri,conjunts amb el municipi de Martorelles,
el poble de Martorelles que consideres sr. anònim que ha de tenir????
Quins serveis propis o mancomunats li queden per tenir???
Viure de la bicoca dels demés pobles ??

Anònim ha dit...

Martorelles, que jo sàpiga, també té Correus. Fins fa ben poc també tenia escola de música on hi anava gent dels tres pobles, i algun taller que ara és a Sta Maria. Les escoles de Martorelles sempre han estat plenes de nens de Sta Maria.

MÉS ACCIÓ PER MARTORELLES ha dit...

Ramon Galí
Seria bo obrir un debat per unir dos municipis germans en la història, més encara davant la conjuntura econòmica actual, debat clarament difícil però de ben segur interessant per a tots. Com ha historiador i bon coneixedor de Sta. Maria de Martorelles i Martorelles, el Joan Sant Joan estic convençut que seria una de les persones més reconegudes per la població del dos municipis actuals, per al•literà un tema tan complex.

Anònim ha dit...

Hauriem de fer una consulta els ciutadans dels dos pobles

Adolf ha dit...

És curiós com la majoria de comentaris sobre la hipotètica unió dels dos pobles, són de gent de Martorelles (de Baix) o de gent de Sta. Mª però que viuen a la part de baix. Aquí no he vist cap comentari encara d'algú que visqui al poble de Dalt.
Aquests veïns (els de la part de Baix de Sta. Mª) tenim molt poca vinculació amb el nucli de Dalt, no tirem cap allà , molts no tenen cap interès de res del que passa a Dalt.