27.3.11

MARXA DERBI, ARRIBA LIDL

Crec que es un exemple del que desgraciadament está passant en el nostre pais. En aquest cas perdem una empresa emblemàtica catalana i davant mateix ens arriba una multinacional alemanya. I, com apunta l'Adolf Candela, la Derbi no marxa a Xina o als països de l'Est buscant mà d'obra barata. Marxa a Itàlia perque, no ens oblidem, els amos son els italians que la van comprar ja fa uns anys....
-

11 comentaris:

Pere ha dit...

Ara tots els partits poltics s'apunten a Derbi ii voldria recordar al Sr Mompel que va ser sota el govern de CiU que es va permetre la venda de Derbi a Piaggio.
Ja está be de demagogia barata
Manel

Manel ha dit...

Ara tots els partits poltics s'apunten a Derbi ii voldria recordar al Sr Mompel que va ser sota el govern de CiU que es va permetre la venda de Derbi a Piaggio.
Ja está be de demagogia barata
Manel

Anònim ha dit...

Hola Antonio y gracias por abrir los comentarios ya que es el unico sitio que se puede opinar.
Ni Convergencia ni el tripartito ha hecho nada para ayudar a Derbi.Hace ya mucho tiempo que sabemos los problemas de la empresa y han mirado para otro lado. Y el LIDL no puede compensar una fabrica con las empresas auxiliares.
Los politicos hablan mucho y hacen poco
Carlos

Anònim ha dit...

Cierran una empresa en Martorelles y abren un supermercado, pero en Sant Fost. No será una empresa como Derbi pero al menos en Sant Fost hacen algo. Parece que el primer comentario le da la culpa al Mompel de que se vaya la derbi... No si el final será su culpa el Tsunami de Japón. El Mompel trajo la Cocacola y con vosotros solo hemos visto marchar empresas.

Anònim ha dit...

Ni con CIU ni con el TRIPARTITO,no pueden hacer nada con la DERBI,ya que hace 10 años que los dueños se la vendieron a la italianos por ese motivo cada propietario puede vender lo que es suyo.
o bien vosotros podéis vender lo vuestro.
este es un motivo que los italianos se lleven la marca DERBI a ITALIA ya que es suya

Adolf ha dit...

Si és cert, els Rabassa van vendre's Derbi a Piaggio perquè eren els amos. Els governs de l'Estat espanyol i la Generalitat ho van permetre amb la política del "peix al Cove".
I els italians de Piaggio, perquè no se la venen als xinos, si tant malament va, com diuen, la fàbrica d'Itàlia???

antondensi ha dit...

El més important son els treballadors. Després de New Pol, Showa i algunes petites empreses, ara Derbi. No sé quins impostos paga Coca Cola al poble però crec que son pocs. Si marxen les empreses grans del polìgon els ingressos de l'Ajuntamente baixaran en picat.
Al proper govern li toca una tasca dificil...
Antonio

JORDI ha dit...

Hola a tots:
Personalment porto ja més de 25 anys lligat al sector industrial, i sempre em va impactar la frase "Que inventin els altres", bé d'aquells pols vénen aquests llots.
En aquest País (i no només Catalunya), ens hem dedicat a guanyar diners fàcil, amb el beneplàcit dels nostres polítics, que també veien com els seus partits polítics se'ls omplien les seves arques, i en alguns casos butxaques amb noms i cognoms. A més veiem tots que entraven empreses estrangeres amb els seus capitals, i compraven en part o tot a les nostres empreses, tots ens possavan contents i els polítics sobretot mirant a una altra banda, com alleujant-se del problema (ens han comprat un problema menys).

Ja es veia que això era "pa per avui" i "fam per demà", el temps ho està demostrant, aquesta gran vara i infalible de mesurar-ho tot.

Saluts.
Jordi

Anònim ha dit...

"Mas" de lo mismo, se van los Italianos y vienen los Alemanes, la historia se repite.

¿Cuando actuará el capital Catalán o Español?

Aquí ya pueden cambiar Gobiernos y partidos al poder, que seguimos cortos de vista.

Adolf ha dit...

De supermercats amb capital català o espanyol ja n'hi ha: Grup BonPreu, Mercadona, Eroski(?).
Però perquè a tingut de ser Lidl, un supermercat del tipus "discount"(baix preu), el que s'ha interessat en aquest terreny i aquest indret tan estratègic?

Anònim ha dit...

A lo mejor hay petroleo en Sant Fost y no nos hemos enterado nadie más. Salvo los Alemanes, que son muy listo con la Merkel en la cabeza.