30.8.12

SEMBLA QUE ES POSEN LES PILES....


Llegit a NacióGranollers.cat

L'Ajuntament de Martorelles estudia la possibilitat de mancomunar el servei de policia local amb un municipi limítrof, com preveuen fer, per exemple, Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera. Per això, l'alcalde del municipi, Romuald Velasco (IxM), ja ha iniciat contactes amb batlles de poblacions veïnes que disposen de policia pròpia per valorar si estarien interessats en mancomunar aquest servei.

Martorelles no disposa de cos de policia local, però la llei del 1991 de les policies locals de Catalunya li va permetre crear un cos de vigilants que compta actualment amb set efectius amb funcions de custodiar i vigilar els béns, serveis i instal·lacions municipals; regular el trànsit en el nucli urbà; participar en tasques d'auxili al ciutadà i de protecció civil i vetllar pel compliment dels reglaments, ordenances municipals, etc. No obstant, les seves funcions estan molt limitades en relació a les tasques que poden realitzar les policies locals, i a diferència de la policia, els vigilants no són un cos armat.

Sense vigilants alguns dies de vacances
A més, segons apunta Velasco, el nombre d'efectius és molt limitat, situació que ha provocat que en moltes ocasions per baixa per malaltia, permisos o vacances, només es disposi d'un vigilant per torn, o fins i tot, com passa en vacances, no es disposi de cap efectiu en determinats dies o torns.

Per tot plegat, i amb l'oportunitat de mancomunar serveis que donen les noves normes de la Generalitat de Catalunya, l'alcalde de Martorelles ha proposat als partits polítics amb representació al Consistori la creació d'una taula de treball per debatre la possible mancomunació d'un servei de policia local amb un municipi limítrof que permeti complementar l'actual servei de vigilància local, "dotant-lo de més efectius humans i materials que permetin donar una millor qualitat i servei a la població", conclou Velasco.
-