15.5.12

20 ANYS DEL PARC DE LA SERRALADA LITORAL


El 15 de maig de 1992 els ajuntaments d’Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Premià de Dalt, La Roca del Vallès, Santa Maria de Martorelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt, i els consells comarcals del Maresme i del Vallès Oriental van constituir el Consorci per a la protecció i gestió de l’Espai d’Interès Natural La Conreria-Sant Mateu-Céllecs, per tal d’unificar els esforços per la protecció del seu territori no urbanitzable que, un mes més tard es va concretar en la inclusió en el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN).
Posteriorment s’hi van incorporar la Diputació de Barcelona (1996), els ajuntaments de Martorelles i de Montornès del Vallès (1999) i la Generalitat de Catalunya (2006)
Des de fa 20 anys el Consorci del Parc de la Serralada Litoral (denominació que es va adoptar el 2 de desembre de 1998), dedica els seus recursos a la protecció i conservació d’aquest territori, amb l’objectiu de fer compatible els seus valors naturals i l’ús que en fan els seus habitants i visitants.
El fet més destacat d’aquest any 2012 és el procés d’ampliació de l’EIN, projecte en el que s’ha treballat els darrers anys i que actualment és en impuls prioritari per a l'inici de tramitació. L’ampliació del Parc és una aposta de futur del Consorci i un signe clar del compromís ferm amb la protecció d’aquesta serralada.

2 comentaris:

Adolf ha dit...

És molt important que es faci pública aquesta ampliació del EIN.
Quan es va traçar el Parc, els criteris dels límits eren molt generalistes i no incluien boscos i rieres d'importància natural cabdal.
És important també, que tothom entengui que el bosc i la natura martorellenca estiguin protegits per llei. La protecció dels Poum a nivell municipal no és suficient, no té prou força jurídica.

Anònim ha dit...

També recordar que aquest any l'Ajuntament de Martorelles ha deixat de ser membre del consorci del Parc.