17.2.10

SHOWA TANCA LA FÀBRICA DE MARTORELLES

Sembla que es prácticament segur que el fabricant d'amortidors per a motos Showa tanca la fàbrica de Martorelles. Més treballadors a l'atur... En aquests moments, aixó ens pot passar a qualsevol de nosaltres. Passejant per el polígon es poden veure moltes naus en lloguer. Necessitem politics (govern i oposició) que deixin enfrontaments pesonals i partidistes i que es possin a treballar per sortir de aquesta profunda crisi. Em refereixo evidentment als polítics i oposició del Govern Espanyo i de la Generalitat.
-
VEURE LA NOTICIA EN EL 9 NOU
-

26 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon día Antonio. Crec que deus de sapiguer que Honda te molt a dir del futur de Showa, en son quassi els amos. Honda que está ubicada a Palau, tots sabem que s'en va a Italia. Per tan, s'emportarà cap a Italia tot lo que es Showa. Desde aquest fet, crec que l'equip de govern actual junt amb l'opossiciò poc i tenen a fer... L'unic que crec que poden fer, es facilitar -a les empreses noves que es volguin instal-la al nostre polígon industrial- els tràmits i gestions legals, en la màxima celeriat. Els ajuntaments, han de administrarse com si fossin una empresa, i prou feina tenen a casa seva, com per anar donan la fòrmula màgica per sortir de la crìsi a tothom. Els que sì tenen la sol-luciò per a sortir poc a poc de la crìsi, es el govern de la Generalitat junt amd el govern central, que ells, sì, son els que s`han de possar d'acord. Es la meva opiniò. Josèp

antondensi ha dit...

Hola Josep i gràcies per el teu comentari. Demano disculpes per la confusió. Evidentment volia referir-me al Govern espanyol i a la Generalitat i no a l'Ajuntament que en aquests casos no tenen culpa de rès ans al contrari, que deixarem d'ingressar els impostos corresponents.
Ja he aclarit en el text del blog aquest punt.
Antonio

JORDI ha dit...

Hola a tots:
No sé si algú va veure, o ha llegit la premsa d'avui sobre el debat parlamentari (mono tema: Crisi Econòmica) que ahir va haver a Madrid. Bé, es va parlar de tot menys d'economia, això sí, de desqualificacions i altres adjectius entre el Govern i l'oposició de tot i més. Idees i plans per a engegar, ni un.

Aquests polítics que tenim aquí, l'única cosa que estan fent és "que passi el temps" i escampi la tempesta. I que siguin els Europeus que ens tregui del clot, com sempre. Ja va dir recentment algun economista estranger de molt pes internacional, que serem el llast d'Europa. En fi, d'on no hi ha no surt.

Mentrestant, aquí a Catalunya vam seguir en la mateixa òrbita i contagiats de la resta d'Espanya. Sabe-ho com ha quedat la llei de partits de nou a casa nostre, res de res. Crec que en les properes eleccions se'ls hauria de donar de debò un avís electoral a TOTA la nostra classe política en les urnes. Ja que la frase típica dels polítics quan ja han contat els vots, i surten a donar la seva xerrada "hem pres nota", mentida i mes mentida. Riuen de tots nosaltres.

Saluts.
Jordi

Marc Pertíñez ha dit...

Hola Antonio!

Ja que ens citaves aprofito per comentar amb el teu permís: No sé si heu llegit que en Duran i Lleida en representació de CiU ha proposat un gran pacte d'Estat per començar a afrontar d'una vegada la crisi. No sé si arribarà a bon port aquest gest de seny. I és que realment és lamentable com PP i PSOE continuen llançant-se els plats pel cap. El PSOE incapaç de fer res i el PP només pendent d'assolir el poder. A Martorelles fa vora un any vaig presentar per escrit i en Ple una bateria de mesures anticrisi (que el Comitè de CiU també vam tenir ocasió de presentar al poble en un acte a l'envelat). Alguna de les mesures s'ha dut a terme, com contractar una brigada de jardineria del poble, però no totes. El greu problema és que Martorelles ha passat a superar la mitja d'aturats de la comarca. Això mai havia succeït. Estem per sobre els 415 aturats, (som menys de 5000 habitants), però tenim un polígon on hi treballen vora 10.000 persones.

Crec que sí que hi ha molt a fer des del poble, Antonio, per -com a mínim- rebaixar els efectes de la crisi. No podem concentrar-nos només en repartir talons a tort i a dret sense criteris clars ni la més mínima equitat com es fa ara. Un problema important per discutir tot això és que encara espero una reunió que vaig demanar al Romuald i que encara no ha tingut avinent a concedir-me. D'altra banda als plens, al punt de precs i preguntes se'ns diu que se'ns contestarà per escrit, al cap de dos mesos. És difícil parlar en aquesta situació. A més, la iniciativa correspondria al govern, però això és igual.

Crec que des de l'Ajuntament s'hauria de promoure alguna cosa més que quedar-nos expectants a que ens solucionin els problemes. No podrem arreglar-ho tot, però hi ha molta feina a fer. Podem replantejar el model de finançament local amb una mica d'imaginació, ajudant a redistribuir millor la riquesa que es pot generar al municipi. I és que encara no se'ns ha presentat el nou pressupost municipal, que ja hauria d'estar aprovat. Corren rumors (ja ho veurem) que el pressupost tornarà a caure molt (recordem que l'any passat va caure un 20 % tot i les obres de l'Av. Piera que tot i pagar el govern espanyol passen pels comptes municipals). Si no recaptem com redistribuirem? I encara pitjor, quin serà el proper servei públic a retallar? (I que no se'ns digui que s'ha augmentat la partida de serveis socials, perquè només faltaria, després de tenir-la congelada els 2 darrers anys).
Manifesto aquí obertament que CiU continuem disposats a parlar amb l'equip de govern per proposar i debatre, però sobretot per aplicar solucions. Ja ho saps Romu. T'ho dic aquí, ja que sembla que al Ple no podem parlar i que serà difícil que em concedeixis aquella reunió famosa.


Abraçades per tots!

JORDI ha dit...

Sr. Marc Pertiñez:
Jo crec que el Sr. Duran i Lleida a banda del gran "pacte d'Estat" que vol presentar i fer de jutge de Pau en aquest conflicte "Gobern & opciciò", o lo que es mateix PSOE&PP.
Crec que tindrá que explicar i molt bé aquesta presumpte trama de finançament il.legal d'Unió que va apareixa en primera plana el día 18de Febrer en "el Periódico". Aquì si que hi ha teca per menjar, haverem que ens diu i explica els ciutadans d'aquest País. Tinc moltes ganas d'escoltar-ho.

En tingut durant aquest últims 6 o 8 anys enrrere una molt dolenta administraciò "per dir-ho molt suau" i un despilfarro brutal de tots els diners que en rebut desde Europa, per tots aquest polítics que ara ens demanan amb unes galtes tremendas que ens estrenyem el cinturó, i en deixat el País com un solar.
Tot son paraules buides i sense contingut, la pena es que no hi ha un horitzó clar, d'un equip de gent en ganas de treballar i tirar del carro en aquest País.
Si esperem quelcom de tots aquest polítics que tenim, anem tots a la ruïna. Com he dit abans, això sortirá i a molt llarg termini per la resta d'Europa i demanan almoinas, com sempre, som el riure.

Saluts.
Jordi

UN AVI ha dit...

Vaja discurs del sr. Pertíñez. Encara esperem explicacions de tot el que NO va fer el seu sogre quan va governar en el poble.Ara vol donar lliçons per salvar empreses. Per favor una mica de seriositat. Què te que veure el tancament de SHOWA en la mala gestió de l'Ajuntament. Soc molt critic amb aquest govern (més aviat desgovern) però aprofitar-se d'aquesta circunstància es molt penós.
UNA AVI

Anònim ha dit...

D'acord amb en Marc. Es poden fer molts cosas des dels pobles. El canvi a una vida més sostenible i ecològica depen de cada u, per exemple, lo que consumim, lo que tirem. Es des de lo local que es pot canviar lo global, tot i que costa el doble si els de dalt només
miren per ells. Aquí ningu ha vinculat showa si tanca amb l'ajuntament. Nomès que el nostee ajuntament podria fer alguna cosa per la gent del poble enlloc de rentar-se les mans com sempre fan. Un jove.

El Joven ha dit...

Anónimo:
Un buen discurso del Sr. Pertiñez, pero yo llevo ya más de 12 años vivendo en Martorelles, i cuando llegué era CiU quien estaba en el Ayuntamiento. Lo único que conozco en todo este tiempo que ha transcurrido y que se ha realizado, fué el famoso "Camp de Futbol", y nada más, el resto del pueblo en un estado de calamidad y deterioro progresivo.

Respecto al polígono, no se ha movido ni un tornillo desde entonces. Basta solo por pasearse por allí, para ver el lamentable estado del mismo, a duras penas queda una farola "sana", y del pavimento, ni comentar.
Que no venga nadie dando lecciones, y que se vean más hechos por parte de TODOS desde el Ayuntamiento, creo que se merece algo más este digno Pueblo.

Otro joven.

Anònim ha dit...

Dos jovenes defensores de CIU. Tanto cuesta dar la cara? Manuel

Anònim ha dit...

I quan va venir el conseller Huguet a menjar pernil? Hauria d'haver parlat de les empreses de Martorellels i no u va fer i l'alcalde tampoc.
Sergi

Anònim ha dit...

Amic Sergi. El día que va venir el sr. Huguet, abans d'anar al local d'escola orfeónica, (on dingu ve preguntar per les empresas del poble) va pasar per l'ajuntament i sì que es va parlar, i molt, de les empreses de Martorelles. D'acord? Josèp, També veig que treu el cap, en aquest blog del Antonio, en Pertiñez, serà perque en el seu blog mai li contesta ningù....

JORDI ha dit...

Hola a tots:
Jo també vaig ser-hi en la visita del Conseller Sr. Huget, i es va parlar de tota la "gran macroeconomía" i globalitazió del Mon (molt bé com culturilla), peró llens de parlar sobre els problemes "terrenals" de les empreses i els seus problemes de subsistencia i repercuió sobre els llocs de treball. Así como víes d'ajuts i camins per a obrir nous mercats i desenvolupaments de negocis de les nostres empreses
Si que es varen fer preguntes de problemes de empresas del poble, ho vaig escoltar. Ara també dic, que es varen llençar moltes "pilotes fora", com sempre la bona feina dels polítics, moltes paraules i pocs fets, em va decebre molt la seva ponència. Evidentment que el Conseller no és le "gurú" de la salvació, però alguna cosa més podría haver dit. I que cap se sorprengui com està l'indústria en aquest país, ja fa més de 20 anys que cada vegada anava a pitjor, tots al toxo i l'especulació "d'aquelles pólvores vénen aquests llots". I tots tenim part de culpa, però els polítics més per consentir-lo i no fer gens per controlar-lo.

Respecta a menjar més o menys pernil, que almenys que li hagi fet profit, aquí a Martorelles som molt hospitalaris i abans de res persones, siguin del partit que siguin.

Saluts.
Jordi

Anònim ha dit...

El pueblo está que da pena: la camara agraria en estado ruinoso, la masia que se cae también, el estado y suciedad de calles, mi calle C/aurora, abandonada, por no decir el estado lamentable de algunas calles del polígono. Qué hace el sr. alcalde y su grupo de políticos? Martorellas da pena.

Anònim ha dit...

¡¡¡¡ Otro anónimo de CIU.!!!! Sr. mio, en primer lugar el que da pena con sus comentarios es Ud.
Al "loro" que no estamos tan mal, hombre. Sea màs positivo, y constructivo en sus opiniones. Además, le digo que Ud. es un hombre sin informaciòn, y por tanto, ¡¡¡sìn opinión!!!. Josè

Anònim ha dit...

José, no seas tan duro, que la opinión en este país a costado mucho esfuerzo, sangre y 40 años de dictadura.
No seas, tu también un DICTADOR.

Adolf ha dit...

Els problemes econòmics actuals d'Espanya (i Catalunya) vénen de lluny. S'ha tirat de veta de les subvencions europees en excés, som un país acostumat a viure del subsidi: l'empresa, el treballador, l'Administració, i no hi hagut cap politica industrial pensada en el futur del país. S'ha invertit en diner ràpid (totxo), enlloc d'invertir en futur: invertir en llocs de treball duradors, en empreses sòlides, etc
I ara en paguem les conseqüències tots plegats.
És un problema d'Estat!!!!
I no val a rentar-se les mans com està fent la dreta (PP) o CiU que amb el pretex de salvar Espanya el que vol és treure'n rèdit politic i personal de les empreses amigues.
Aquí s'ha d'arremengar tothom.
Com és que les empreses s'envan a Itàlia ? perquè a Itàlia no hi hagut deslocalitzacions?
Doncs perquè sempre han tingut una politica ferma de suport a la indústria. AL LORO !!!!

Anònim ha dit...

Adolf:
Has dado en todo el clavo, mejor no se puede describir el panorama del País.
Más trabajar, y menos robar, y ojo AL LORO !!! que estamos muy JODIDOS TODOS.

Anònim ha dit...

Lo que unde la izquierda luego tiene que venir la derecha a levantarlo. Los mejores años de progreso económico en España no se han dado precisamente com el PSOE. Y anda que mezclar CiU con el PP.. si los de CiU son unos rojos, hombre!

Anònim ha dit...

Anónimo:
De eso nada, lo que pasa es que a la DERECHA no se ve nunca venir de cara, y ROBAN igual pero por la espalda. En eso hay que reconocer que son mejores que los de la IZQUIERDA.

Por cierto, si el de la PEINETA nos tiene que salvar, junto con la SERPIENTE de la Comunidad de Madrid, vamos apañaos !!!

Anònim ha dit...

I no parlem de CIU i el Sr. Mas el qual per una banda agafa la ma del nacionalisme catala i a vegades parla d''independencia i amb l'altra ma es capaç de donar-li al PP. Tot aixo nomes per manar. Es capaç de prostituir el nostre Pais per ser President. Vervonya em faria. Lluis

Anònim ha dit...

Visca la República !!! i fora el xoriços.

Anònim ha dit...

Fora la República, també hi havia xoriços. Millor ANARQUIA TOTAL!!!!

UN AVI ha dit...

Em sap greu que un tema tan seriós com el de SHOWA sigui utilitzat per fer conyes. Jo estic jubilat i de moment no m'afecta però es preocupant. El que si que es cert es que l'Ajuntament no fa rès per promocionar l'industria i el comerç al nostre poble. En realitat aixó es demanar un impossible, només cal veure el perfil tant mediocre de l'equip de govern i de l'oposició.
UN AVI

Anònim ha dit...

Ya vemos como va con los de ERC y el Tripartito. No se puede hacer peor. Eso de criticar a Artur Mas, pues buen presidente será si Diós quiere porqué peor no se puede llevar la cosa. Catalunya se va al carajo y todavía os cogéis a las sillas. Como se nota que cobráis un sueldo alguno. Por el bien de todos esperemos que se acabe pronto esta manera de gobernar que ya vemos lo que nos trae. Como dice muy bien Adolf, esto en Italia no está pasando.

Javier

Anònim ha dit...

Hola AVI:
Totalment d'acord amb els teus comentaris, no es lloc ni moment per fer bromas d'aquest temas.

Això que dius sobre l'Ajuntament de la mediocritat es cert, però lo mas lamantable es que miras el teu voltant, i no veus res de res. I no no més aquí, sino en tota la política d'aquest fastigos País.

Anònim ha dit...

Josep no eches balones fuera,nuestros politicos tienen su cuota de responsabilida en la gestión de las empresas de su municipio,y cuando se crea un conflicto por lo menos interesarse por sus concuidadanos ya que pagamos nuestros impuestos para que gestionen nuestro dinero y tengan un buen sueldo durante 4 años.
Podrian usar la imaginación para intentar paliar el tema del paro en nuestro pueblo.
Crear convenios con las empresas para que contraten gente de Martorelles por ejemplo.
Pues no se dedican a cambiar el sentido de las calles sin ningun criterio logico etc...