28.8.11

LES COLLES A LA FESTA MAJOR


Les colles son imprescindibles per la Festa Major. Els Morats i Torrats de Mollet, els Blancs i Blaus a Granollers...
A Martorelles crec que va ser a la Festa Major de 2009 quan es van crear les colles amb molt d'èxit de participació de la gent jove del poble.
Ara bé, no estaria bé tenir només 2 colles també a Martorelles amb gent i proves per a totes les edats?
-

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo creo que estaria bien ya que podrian entrar familias y no solo jovenes
Juan

Jordi ha dit...

Ja trobava a faltar les teves entrades. Totalment d'acord. Som un poble de menys de 5.000 habitants i 2 colles es el millor. Que prengui nota el nou govern que per cert encara que hi han hagut vacances, no sels veu per enlloc (a l'oposició tampoc)
Jordi

Anònim ha dit...

Sí home... el PP i el PSOE, ¿no? Res de bipartidismes, quantes més colles més riurem, diversitat si us plau!!! Ja està bé de pobles amb 2 colles que monopolitzen les festes!!! Què és això de volguer acotar la llibertat de fer la festa com es vol?... A Martorelles teniu una de les millors festes majors del vallès i és gràcies als joves, no ho oblideu.

Roger Parera ha dit...

Hola,
Personalment m'agrada molt més la opció de 2 colles que la que tenim actualment a Martorelles.

La tradició de les colles o penyes ve de molt lluny. Es sobretot per Valencia i Arago que es creen les penyes per a Festes i no existeix un número màxim. Però és al Vallès sobretot, on existeix la tradició de només fer dues colles; començant Granollers fa uns 28 anys i posteriorment a Mollet fa uns 17 anys. Ara mateix existeixen moltes més poblacions del Vallès i cadascuna ha triat el model que més li ha agradat o convingut, com per exemple St. Eulalia de Ronçana amb 4 colles, l’Ametlla del Vallès amb 2 colles, Sant Fost amb 4 colles, etc...

Com he comentat abans, crec que la opció de 2 colles és millor per a Martorelles, crec que son més fortes 2 colles amb 50 persones cadascuna, que 4 amb 25, sobretot per una població de 5.000 habitants com és Martorelles. Això no treu que dins de cada colla pugui haver-hi grups o clans, igual que hi ha a moltes poblacions. Però sobretot, aquestes colles han de tenir prou autonomia per a fer i desfer en Festa Major, i deixar-les créixer i que es facin seva la Festa Major.

Pel que fa als comentaris existents, m’agradaria puntualitzar alguns punts:

- Entenc que en les colles actuals hi poden entrar tot tipus de persones, no cal que només siguin joves, només cal que ho preguntis a la pròpia gent de les colles.
- L’Ajuntament o el govern no té res a veure amb com s’organitzen les colles, va ser la pròpia societat i gent interessada que ho va crear així. Només faltaria que des de l’Ajuntament s’imposés! Si la gent de les colles vol seguir així, es seguirà així, i si ho volen canviar, doncs es canviarà.
- Tenir dues colles no vol dir monopolitzar ni controlar. Personalment he tingut experiències en varies Festa Majors, i et puc ven assegurar que es pot controlar tant amb 2 com amb 4 colles. Aquí el que interessa és que les colles tinguin autonomia i estiguin cohesionades per a créixer, i evidentment que rebin el suport necessari de l’Ajuntament.

Visca la Festa Major de Martorelles! Visca les Colles de Martorelles!


Roger Parera

UN AVI ha dit...

Crec que es molt senzill: mireu la foto de l'Antonio (ben retrobat) i veureu que pràcticament hi han dos grups els taronges i els violetes i la resta es testimonial. Per tant 2 colles i aixó sí, que no només es facin proves pensant en gent jove.
Jo ja soc una mica gran però m'apuntaria a una d'elles.
Com diu en Roger Parera, Visca la Festa de Major de Martorelles !!!
UN AVI

Anònim ha dit...

Me parece que cuanto más participantes mejor. Ya estamos hartos en este país de "bipolaridades", existe mucha más vida en el exterior.

Ánimo, y que se apunten más "colles" de jóvenes.

Viva Cataluña, viva Martorelles, y viva la República (esto por Heribert Barrera)

Anònim ha dit...

Visca visca la Festa Major!!!

Llamps i Trons ha dit...

Hola,

nosaltres fa deu anys van posar el nom de Llamps i Trons pensant en aquesta posibilitat de fer un desdoblament per festa major en els llamps i els trons però no vam rebre el support per part de ningú i varem deixar aquesta idea de costat. Ara fa un parell d'anys es va començar amb les colles de joves. A mi personalment no em sembla malament el format actual, sempre que no es facin ombra activitats de Festa Major, però també penso que es poden fer propostes per millorar i fer participar de les activitats a més gent de qualsevol edat.

Salut i foc

Antonio

Anònim ha dit...

Jo crec que el model de colles que tenen Martorelles i Sant Fost és millor que el que tenen Granollers o Mollet.

El fet que qualsevol grup pugui crear una colla fa més fàcil que tothom pugui participar, a vegades el fet de només haver dues colles tira enrera a molt jovent a l'hora de voler entrar a una colla ja que dóna la impresió de ser grups tancats.

Al menys a Mollet l'any passat un grup bastant gran de joves van voler crear una nova colla ja que no volien formar part ni de Morats ni de Torrats, com no van poder van desistir, això fa que hi hagi una part del jovent que no participa de la Festa Major, amb el model de Sant Fost o Martorelles ho haguessin pogut fer sense cap problema.

En el que sí que estic d'acord és que s'haurien de fer proves per a tots tipus d'edat per tal d'intentar incrementar més la participació.

D'aquí a una setmana tenim la FESTA!

Anònim ha dit...

Solo teneis algunos que daros una vuelta por las Fiestas que se hacen en La Rioja, Navarra y Aragón.
Allí hay más peñas y cuadrillas de gente joven (y no tan joven) que pelos en la cabeza de Bob Marley.

Cuantos más sean, más reirán coño !!!
Ánimo a todos los jovenes de Martorelles, y todos a la calle a disfrutar la Festa Major !!!