27.11.09

OPORTUNITAT PERDUDA

Sempre es interessant, sobretot per els que no hi estem acostumats, poder escoltar de prop a persones que "toquen poder". La xerrada del conseller Josep Huguet a l'Escola Orfeònica va estar bé. Sentir "en directe" l'opinió d'un membre dels nostre Govern sobre la crisi econòmica, es positiu. També penso que el conseller Huguet guanya en "la distància curta".
Un cop dit aixó, crec que tots vam perdre (m'incloc jo mateix) l'oportunitat de preguntar al conseller sobre l'afectació de la crisi en les empreses del nostre poble. Malgrat alguna pregunta molt concreta i personal, no vam ser capaços o no hi vam caure, de preguntar-li sobre la crisi de la Derbi i d'altres empreses del polígon.
Segurament ens va despistar a tots el fet de que tota la seva intervenció girés sobre la crisi mundial, espanyola i catalana.
Felicito a la secció local d'ERC de Martorelles per la gestió i per el pica-pica posterior al acte... Es la primera vegada que veig un pernil en un acte d'aquest tipus.
-


ipus al poble.

16 comentaris:

JORDI ha dit...

Hola Antonio:
En part i estic d'acord amb tú referent a temes que no varen parlar més propers del poble, com las empresas nostres del polígon, tampoc van tindre posibilitats de fer gaires preguntes, com vas veure.
No obstante, també vaig trobar a faltar i molt, persones d'aquestes empresas, com per example DERBI com tu dius, i si hi eren no es van identifcar en cap moment.
Pot sé son d'aquests moments que quan poden veure "El Sol" la gent s'en lluerna massa,una mica estrany penso.
Per altre banda, moltes "guerres" porta el Sr. Conseller Joan Huguet, i com bon polític perfecta llansan pilotes fora.
La conclusió de tot, solsament pregar pel 2010 i veurem 2011 que pasará, pintan "bastos". A i els problemes sempre venen desde Madrid, aquí mai pasa rés, preneu nota. I les competencias que té la Generalitat sobre l'atur????, i com administra els recursos???, per que volem tantes competencias dons?.
Va pasar totalment de "puntetes", tot un mestre, esperava això, ni més ni menys.
Finalment, com tu apuntes, el "pica-pica" de luxe.

Saluts.
Jordi

Anònim ha dit...

El pica pica va estar boníssim: el pernil, els montaditos, els croasanitos, les croquetes, els dàtils amb bacon, cava..... El vem pagar entre tots a través de l'Ajuntament, únic promotor de l'event. Gràcies Alcalde pel convit. Així afavorim la armonia i la disminució de la crispació política a Martorelles.

Anònim ha dit...

Es cert, events aixi amb armonìa son els que dieun molt de l'intenció del ajuntament per fer coses amb conjunt. Em pregunto el perqué no hi van asistir els senyors de CIU??. Em consta que els senyors del Comité de Derbi estaban al corrent d'aquest àcte i, no van fer àcte de presencia. De tota manera, jo crec, que el senyor Huguet poc els hi pódía dir que ells no sapiguesin. La situació real es, la incertesa de futúr en la que están sotmesos els treballadors de Nacional Motor. Crec que Piaggio sí pren algúna desició negativa per els treb alladors de Nacional Motor no será a curt termíni. Pep

Anònim ha dit...

No vaig poder anar-hi però m'han dit que va llargar un rollo que no ens interesa gens ni mica a la gent de Martorelles i que l'alcalde no es va mullar.Discursos polítics i buits de contingut. I si es veritat que el pica pica l'ha pagat l'Ajuntament, estaria be que ens diguin què va costar
Manel

Anònim ha dit...

Jo sí que vaig anar'hi i precisament va ser gent de Martorelles que va colapsa al senyor Huguet a preguntes de tots tipus. Precisament van ser uns petits empresaris del poble, preocupats per la crísi general i paritcularment la seva pròpia. El senyor Huguet- molt habilment- en un moment donat va dir: dues intervencions més i, fora. Lo del pica pica es curios; Sí agués estat compost de quatre olives, patates i poc més, agueran dit, que ridiculs. Peró al se molt bo i complert, ara ens preocupa el que va costar. (Vivir para ver) Joan.

JORDI ha dit...

Realment que un Conseller vingui a Martorelles no ho tenim tots el díes, i penso sincerament que l'idea i el moment van sé bons.
Si que crec francament que més empresas del poble i empresaris hagesin pugut anar-hi aquest event, maluradament no va sé. Evidentment el Sr. Conseller no té la vareta mágica, peró va sé bó escoltar el seu discurs (per cert molt globalista i poc detallista en referencia els problemes dels "mortals"), com sempre una malaltía dels nostres polítics.
Com vaig ja dir, conclusió, a patí el 2010 i sort per totom.

Respecta el "pica-pica", es totalment superficial, lo important va sé el contingut, no ens anem per les branques.

Saluts.
Jordi

Adolf ha dit...

Que vingui un conseller a un acte públic en un poble com Martorelles, no passa cada dia i valia la pena assistir-hi. Els industrials i treballadors afectats per la crisi que no van anar, ells sabran el perquè, ara que callin.
El pica-pica, doncs que volien 4 patates xips i un refresc?. El ponent(conseller) i els assistents mereixien un aperitiu a l'alçada de les circumstàncies. Si hagués vingut el Rei d'Espanya, com seria l'aperitiu!!!
Amb aquesta mentalitat de teatrillo que tenen alguns, no ajuden a millorar el país!!!!

Anònim ha dit...

Oye Adolf no hacia falta un jamon, como el Sr. Huguet es de tu partido lo justificas. Por si no te has enterado estamos en crisis y aunque solamente sea para dar ejemplo, el ayuntamiento no tiene que gastarse el dinero de esta manera. A las 9 de la noche con una copa de cava ya era suficiente y luego cada uno a cenar a su casa.
Juan

Adolf ha dit...

No me referia al jamón en sí, tal vez con menos el Ayuntamiento hubiera quedado igual de bién, pero no con patatas i palomitas, que és por donde quieres ir tu.

Anònim ha dit...

Juan, tienes parte de razón con el tema del pica-pica, un evento algo más austero hubiera estado mejor, los tiempos no están para grandes dispendios.
Pero como siempre en este país, nos perdemos en los "árboles y las ramas, y no vemos el bosque".

Marc Candela ha dit...

Em sap molt de greu, que de tot plegat no hagi quedat el més important, i es que el conseller va vindre, originariament, a Martorelles a retre comptes, escoltar i a posar-se al servei de la ciutadania...allò que sempre demanem dels nostres polítics...però quan passa tothom mira cap a un altre cantó.

Potser es cert, que no va parlar estrictament de Martorelles, es logic si sabem que a Catalunya hi ha gairebé mil municipis, però quan se li va preguntar va respondre.

Sobre el pica-pica, qualsevol cosa que hagues estat més que unes olives i unes patates era susceptible de ser criticat, però fent venir i donant aquest pica-pica es va donar una feina més a una empresa petita i als seus treballadors, que si no tinc mal entés, és de Martorelles. Tot pot canviar segons l'angle que ho mirem. Per a mi aquest també és correcte i respectable. Pensem-hi tots plegats, si el millor es no gastar un duro o fer-ho amb una empresa petita del municipi o l'entorn...(de fet seria un bon resum pels que no van vindre a la xerrada).

Pregaria a tothom una mica de calma, ja que aquests xats, d'amagat es molt fàcil criticar a qui intenta construir, per què es només construint que ens en sortirem!

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb el Marc.
El més important que ha quedat de l'acte és el pica-pica?
No vaig poder anar, però suposo que el conseller va dir alguna cosa important.
Marc l'empresa del catering no es de Martorelles, però si que es una empresa petita.
Per cert, fa tres o quatre anys que va vindre un altre conseller a Martorelles.

Marc Candela ha dit...

Signem les entrades, siusplau.

Gràcies per la correció.

Moltes gràcies!

Anònim ha dit...

Marc, jo entenc que defenssis al conseller del teu partit però m'agradaria saber què ha vingut a fer a Martorelles. He llegit i m'han dit que va parlar de la crisis mundial però no dels problemes de Martorelles i quan li van preguntar va donar respostes politiques. A Catalunya hi han més de mil municipis però ell va venir a Martorelles i hauria d'haver vingut informat dels problemes del nostre municipi. El tema del pica-pica no es massa important però no el justifiquis dient que l'empresa de catering era de Martorelles o era petita, a veure si ara l'Ajuntament amb els diners de tots ha de donar feina a les empreses de catering.
Benvinguda la visita però per fer feina.
JORDI

Marc Candela ha dit...

Bones Jordi,

Sobre el tema de que no va parlar de Martorelles, crec que ara si que enfoquem el debat a on ha de ser, la xerrada. Durant la signatura del Llibre d'Honor de l'Ajuntament, el conseller va estar parlant amb l'alcalde i alguna persona més què hi erem allà sobre el tema de Derbi. Es cert que a la xerrada no s'hi va dirigir directament, tampoc se li va preguntar, però si que va fer una clara alusió i va parlar una estona dels laboratoris Esteve (què si que hi eren a la xerrada). Però també dir que les problemàtiques empresarials, industrials i dels comerços de Martorelles no són úniques del nostre poble, sinò de la gran part del país, es per això que el conseller parlava, entenc jo, més en global i no posava exemples locals.

Potser el lloc, on el conseller es podia haver dirigit més concretament a Martorelles era a les preguntes, espai que no va acabar d'anar exactament com haviem plantejat (autocrítica....va bé) però tampoc les preguntes que se li van fer, donaven l'oportunitat d'aprofundir-hi.

Respecto la teva posició jordi sobre el pica-pica...però no treiem les coses de lloc. L'ajuntament volia pagar un pica pica, i posant 4 patate si olives no donava la oportunitat a una empresa petita amb treballadors de Martorelles de tirar endavant, i concretant-la sí. Almenys es com jo ho vec, i crec que es una bona manera des de l'administració de tirar endavant.

JORDI ha dit...

Al lloro que sa colat un altre Jordi, que no soc jo (referent a la réplica de Marc Candela).
Jordi