4.4.09

PER UNA LLEI ELECTORAL DE CATALUNYA

Ahir, divendres, vaig assistir a un acte a l'Ateneu Barcelonès, organitzat per Ciutadans pel Canvi on es va presentar la proposta per una llei electoral de Catalunya.
Catalunya es l'única comunitat autònoma de l'Estat i l'única nació que no té llei electoral pròpia.
Independentment de l'ideologia de cadascú, crec que tots estarem d'acord que es necessària una llei electoral pròpia amb llistes més obertes i més proporcionalitat.
L'acte va comptar amb la presència del president Maragall.
-
Podeu trobar més informació en el link LLEI ELECTORAL , per si us animeu a signar.
-

6 comentaris:

KYTINISTAS ha dit...

GREAT

Anònim ha dit...

Ja es hora de que tinguem una llei electoral propia. Soc d'ERC pero aquesta iniciativa de Ciutadans em sembla molt correcta.
Salut

Adolf ha dit...

Hi ha coses incomprensibles al nostre país, però endevades els polítics catalans sóm tan atrevits a fer lleis tan modernes, que a l'hora de la veritat tenen por del ressò mediàtic contrari a Catalunya i la llei es queda al calaix.
Així no arribarem mai a ser un Estat !!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Jo signaré i voto a CiU

Rita ha dit...

Hola:
També soc de l'opinió de tenir una llei electoral pròpia. Per moltes raons una d'elles per a poder controlar desde la ciutadania millor als politics. Penso que el nostre pais és un dels més corruptes de Europa. Els politics nomenen el directors de les caixes, que els donen els credits pels seus partits. Tambés nomenen l'estamen judicial. Així quan hi ha problemes s'ajuden els uns al altres a tapar els problemes. El finançament dels partits és corrupte i fosc, les caixes donen credits als partits però a les petites i mitjanes empreses per a fer front a aquesta situació de crisi No.Si la llei ha de servir per tenir més control sobre el que es fa dic que si. Si ha de ser una presa de pel com tantes vegades.. doncs ens quedarem igual o pitjor i llavors no val la pena.

JB ha dit...

Jo estaria d'acord amb la llei electoral, si servís realment per a tenir llistes obertes i poder votar a "persones" i no sigles o partits polítics.

Però lamentablement com sempre succeïx en la nostra "democràcia", els nostres polítics "pastelean" amb els nostres vots obtinguts en les urnes, per a després governar en estranyes coalicions amb altres persones que la teva mai haguessis triat, o canviar de càrrec públic per designació interna del partit, i triar a un altre de forma "dedo-crática", ja m'entenen.

En fi, com diem aquí, dolenta tela en el teler, tenim.