20.7.08

RÈQUIEM PER L'ESCOLA DE MÚSICA DE MARTORELLES

El próxim curs ja no tindrem Escola de Música a Martorelles. L'Ajuntament de Sant Fost ha arribat a un acord amb l'Ignasi i la Rita per crear una Escola de Música al nou Ateneu.
Va passar amb el CAP i l'Institut i ara li toca a l'Escola de Música. Quina será la propera?
Malgrat les limitacions que l'Escola tenia, ha estat durant uns quants anys un espai d'aprenentatge musical per els nostres fills i de relacions personals entre tots els pares. Gràcies a l'Escola un grup de pares ens hem convertit en amics i aixó ja no ens ho podran treure.
Ja fa temps vam recullir més de 500 firmes reclamant a l'Ajuntament i concretament a l'actual alcalde, l'implicació municipal en la millora i consolidació de l'Escola de Música.
La resposta del Sr. Alcalde a les "promeses" que ens va fer a un grup de pares després de 2 hores i mitja de reunió amb ell, va ser un despreci absolut a la ciutadania. Un full portat a casa meva per un guardia i signat per el Sr. Alcalde, ens comunicava el següent:
"Actualment hi ha signat un conveni entre el sr. Ignasi Caño i aquest Ajuntament que no finalitza fins el dia 27 de novembre de 2007 i que fins la mencionada data no es pot signar un altre conveni. Que es intenció d'aquest Ajuntament signar un nou conveni amb el sr. Ignasi Caño per que continuï l'Escola de Música, un cop finalitzat l'actual" (5 de Mars de 2007)
Aquesta va ser la resposta a totes les promeses que ens va fer durant 2 hores i mitja.
Es coneguda per tothom l'absoluta desídia del "nostre" Ajuntament per l'Escola de Música. Amb l'excusa de que era privada han tingut un comportament de despreci cap els martorellesencs que volem portar els nostres fills a aprendre música.
Com que hem d'intentar veure la part positiva de les coses, els nostres fills tindran un ambient d'estudi molt més agradable amb aules més grans i amb molta llum. Ah! i els pares podrem prendre una cervesa en el bar del Ateneu mentre esperem que sortin els nostres fills de la seva classe.
Sr. Alcalde, enhorabona. Per fi vosté i el seu govern ens ha tret l'Escola de Música del poble.

Antiga Escola de Música de Martorelles

Hall de l'Ateneu de Sant Fost on estará la nova Escola de Música

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Who says NO?


bridge loan

ClaritAah ha dit...

Es una pena la desaparició de l'escola de Martorelles, però a l'Ajuntament no li ha interessat mai, com vam veure quam juntament amb tu vam intentar salvarla, l'Ajuntament s'omple la boca de grans projectes i s'oblida de mantenir les coses petites. Ells volien possar en marxa una gran escola municipal totalment i oblidar tot l'esforç que s'estava fent desde l'escola del poble, finalment ens em quedat sense res, cosa que es veia venir. No hi han diners per engegar un projecte com el que volien i han preferit perdre el que hi havia
En qualsevol cas, els nostres nens han sortit guanyant amb el canvi encara que fora del municipi i com tu ben dius ells ja no tenen allò que els hi feia tanta nosa, i la vida cultural del poble s'anirà reduint.
Nosaltres també hem guanyat la nostra amistat que espero es mantingui per molts anys.
Una forta abraçada i un petó ben fort.

Encarna

Anònim ha dit...

Es una vergonya ¡¡¡ Cada dia hi han menys possibilitats de fer alguna cosa en el poble. Ja s'ho trovaran a les properes eleccions.

Anònim ha dit...

Se veía venir. Creo que la regidora de cultura es del mismo partido que el alcalde. Y los socios de units no tienen nada que decir. Vaya pena de ayuntamiento

Anònim ha dit...

Tot cap a Sant Fost, sort que tenim la carpa (o circ).
Salut
Sebastiá

Llamps i Trons ha dit...

Hola Antonio,

crec que no es pot fer pitjor, a la forma i el que es més important al fons.

salut i foc

Anònim ha dit...

Hola:
M'alegra veure que l'escola de música a part de fer una tasca educativa musical també ha col·laborat a fer bons amics. Jo com a professora he trobat un grup de pares i mares que ens han donat suport en tot moment i als que m'aprecio de tot cor. L'escola sense vosaltre no seria el mateix i des de aqui us ho vull agraïr a tots i cada un de vosaltres.Mil gràcies.
Rita Sagarra

Anònim ha dit...

Sóc el Marc Pertíñez (Regidor, pels que no em conegueu) i volia deixar unes paraules aquí escrites.

És una pena molt gran que després de tantes signatures i tanta feina feta amb bona fe durant anys pel bé general (no pas per guanyar-hi diners com ens han volgut fer creure) acabin així les coses.

A més de regidor (que d'alguna manera et converteix en una espècie de mala persona..) toco la bateria des dels 14 anys. Ara toco amb dos grups i vaig estudiar a l'escola de música de Montmeló. Per a mi la música sempre ha estat un alliberament un espai sense conficions per ser jo mateix, sense complexos i una manera de millorar. Portar bé el tempo... Transmetre feeling...

El dia de demà quan tingui fills voldria que estudiessin música com jo ho vaig fer i tal com han quedat les coses no ho podran fer a Martorelles, el meu poble d'acollida.

Des de l'oposició només hem pogut interpel·lar als Plens l'alcalde i els seus socis per intentar convèncer-los que no s'ho deixessin perdre, al que -com he llegit- ens va dir que "Era una escola privada". No hi hem pogut fer res més. Ho sento molt.

Només enviar un missatge d'ànim a tots els que heu lluitat per aquesta escola, pares i profes: Martorelles continuarà viva de debò mentre hi hagi persones generoses com vosaltres. Disposades a fer coses pels altres sense esperar-ne cap recompensa. Martorelles més tard o més d'hora canviarà si persisteix aquesta manera de ser.

Un darrer missatge: A vegades costa un preu molt alt (no cal que us ho expliqui..), però és molt important continuar explicant la vertitat, la realitat i dient les coses tal com són. A Martorelles això encara es paga car, però ho canviarem! Una abraçada!

Marc Pertíñez
Regidor
m.pertinez@movistar.net

Una abraçada!

Anònim ha dit...

Hola Antonio:
No entenc perquè el gran problema de l'escola de música de Martorelles és que fossin privats. Els ajuntaments de tot arreu donen la gestió de moltes coses a empreses externes i no passa res. El gran problema esconòmic és que no poden pagar nòmines.¿Perquè doncs aquests escarafalls amb que l'escola de música fos de gestió privada?

Anònim ha dit...

Perdona Antoni, que vaig escriure malament el mail:

marcpertinez@movistar.net

Sobre el darrer comentari, permeteu-me explicar-vos que l'Ajuntament està adjudicant a una empresa privada la construcció i explotació de la llar d'infants que sembla que finalment tirarà endavant. (des de 2003 que es va paralitzar). Tot plegat pel mòdic preu de 9 milions d'Euros, i només existint 2 empreses a Catalunya que s'hi puguin presentar. Cada plaça costarà als pares bastant més de 200 euros mensuals i el poble ens hi gastarem 9 milions. Exemples de privatitzacions fetes pels governs Sòria:La poda de l'arbrat municipal ja no la fa la brigada, sinó una empresa privada. La neteja viària també s'ha privatitzat. La recollida de residus sòlids s'ha adjudicat a una empresa privada i se li ha "regalat" el camió que havia comprat l'Ajuntament el 2001. Això va passar l'any 2006. Al darrer ple van amortitzar dues places de "operari de neteja" que tenien en propietat dues dones que s'han jubilat i netejaven les escoles. Tot el que és neteja està finalment adjudicat a una empresa privada (URBASER). Tot segons el Sr. Soria i Sr. Velasco perquè l'equip de govern vol qualitat en el servei. Al Ple vaig preguntar quina qualificació es demanava per ser operari de neteja i si no serà que adjudicar-ho a empreses els facilita la feina polítics, que no s'han de preocupar de res.

En un moment de crisi econòmica l'Ajuntament quasi no té capacitat per en un moment determinat donar feina temporalment a una persona que passa dificultats econòmiques. Això s'havia fet coordinadament amb Serveis Socials. En el darrer pressupost (amb increments d'impostos d'entre el 8 i el 12 %) la partida de Serveis socials ha quedat igual.

Això sí, l'escola de Música no pot ser d'iniciativa privada...

Marc Pertíñez.
marcpertinez@movistar.net

Anònim ha dit...

Hola a tots:
LLegint els comentaris sobre l'escola de música voldria afegir un petit detall. Fa anys quan es va signar el conveni entre l'escola de música i l'Ajuntament de Martorelles vaig veure, per casualitat, el ple de l'Ajuntament de Martorelles a la TV de Mollet. L'escola va ser aprovada per tots els partits polítics per unanimitat. Entre ells hi era Iniciativa per Catalunya. O és que no tenen memòria. En el seu dia m'en vaig alegrar molt pel poble. Avui ho lamento profundament. Això que dic estic segur que es pot revisar en els arxius de l'Ajuntament.

Anònim ha dit...

Lo que ocurre es que este Ayuntamiento (iniciativa i los ex convergentes de units) no tienen ningun interés por los ciudadanos. Espero que la gente lo tenga en cuenta las proximas elecciones aunque la alternativa no existe.

Anònim ha dit...

Lamentable. I si preparem un acte de protesta?
Miquel

Anònim ha dit...

Hola Antonio:
Voldria escriure l'ordre cronològic en que l'Escola de Música de Martorelles va comunicar a l'ajunatament de Martorelles les negocoacions del conveni amb l'Ajuntament de Sant Fost:

1/ Dissabte dia 28 de juny vaig trucar per telèfon a la regidora d'ensenyament, Sra. Margarida Casanovas, per a notificar-li que estàvem amb converses amb l'ajuntament de Sant Fost sobre la negociació d'un conveni amb l'escola de música. La regidora sempre ha estat molt correcta i ha assistit a les audicions que fa regularment l'escola de música. Em va demanar que un cop es signes el conveni quedèssim per a parlar.

2/ El dia 15 de juliol es va signar el nou conveni entre l'escola de música i l'ajuntament de Sant Fost.

3/El dia 17 de juliol a les 9 del matí vam assistir a l'ajuntament de Martorelles a una reunió amb la regidora Margarida Casanovas, l'Ignasi Caño i jo mateixa. Li vam explicar sobre el nou conveni i el proper trasllat a finals de setembre. També es va parlar de futures col·laboracions i va quedar tot molt obert i amb molts bons termes, com sempre ha estat amb aquesta regidora. Un cop acabada aquesta reunió li vam demanar per a parlar amb l'alcalde, el Sr. Sòria, per a notificar-li personalment el que acabo d'esmentar. La mateixa regidora ens va acompanyar al despaig de l'alcalde amb qui vam seure i li vam exposar les raons pel canvi. Tot va ser amistós ja que l'alcalde ja sabia de les negociacions amb l'ajuntament de Sant Fost des de mitjans de juny, l'ajuntament de Sant Fost mateix li havia comunicat.

Explico tot això a títol informatiu, per si algú té dubtes de que l'Escola de Música de Martorelles no hagués comunicat personalment a l'alcalde i la regidora de Martorelles sobre el canvi. De fet, vaig parlar amb la regidora, la Sra. Margarida Casanovas, abans fins i tot d'haver signat cap conveni amb l'ajuntament de Sant Fost.

Rita Sagarra

Anònim ha dit...

Ostres! Ja creia que no veuria comentaris del Pertiñez... Ara ho entenc tot!

Anònim ha dit...

I per cert, la Regidora de Cultura de Martorelles no participava de l'Escola de Música, a banda de que és una molt bona regidora.
Sr Marc, digui les coses com són i no les capgiri.
Participació ciutadana serà no esborrar els dos darrers missatges.

antondensi ha dit...

Ostres "anónimo" !!! Si ara "ho entens tot, per què no ens ho expliques??
Mai esborraré un comentari a menys que sigui ofensiu o vagi contra l'honor d'algú i les crítiques sobre aquest tema, inclosa la teva, considero que no ho son.
Participació ciutadana també es participar a les coses del poble sensa tenir que amagar-se darrera un anonimat.

Anònim ha dit...

Hola, sóc l'"anónimo". Trobo molt lloable que hagis fet un blog sobre les coses del teu poble, que també és el meu, i també trobo molt respectable la teva opinió.
El que he entès és la participació d'un polític en el mateix, ja veus, ........ sempre a punt per posar cullerada.
Felicitats pel teu blog, i les fotos precioses.
Pel que fa a l'escola de Música tinc la meva pròpia opinió, crec que Martorelles es mereix una Escola de Música realment municipal, amb quotes pels pares baixes. La que hi havia ara de municipal no tenia res, només les instal·lacions i no repercutia en la butxaca dels pares. Molts nens i nenes no han pogut anar per raons econòmiques i això no passa si l'escola és municipal. Crec en una escola municipal per i pel poble. Jo també vull un negoci sense pagar lloguer de local, tu no?
En quant al canvi de lloc els nens hi sortiran guanyant i tindran un espai molt més acollidor.
Seguiré anònim. Podria posar un nom qualsevol, però prefereixo l'anonimat, respectable també.
Salutacions