10.6.10

AIRE FRESC

Crec que cal que entri aire fresc en el poble. Malgrat que encara falta un any per les properes eleccions municipals, penso que alguns ja han entrat en campanya. Mols politics justifiquen les desqualificacions i insults al contrari amb l'argument de que ja se sap que en campanyes electorals tot es permissible.
I tots sabem que no hauria de ser així... No val ficar-se hi a la vida privada de la gent ni dir mentides ni falses acussacions. Hem de jutjar-los per la seva tasca politica i per la seva honradesa.
Resulta molt desagradable veure com, des de aquest blog, en lloc d'opinar i criticar sobre qualsevol noticia, molta gent es dedica a les desqualificacions personals.
Crec que la llibertat d'expresió, sota l'anonimat, té uns limits que no hauriem de sobrepassar.
Gràcies per la vostra comprensió.
-

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic d’acord amb vosaltres.
Fer política no es ficar-se amb la vida personal, però quan un no té com defendre’s tots els mitjança són bons.
També crec que quan una persona es fica en política es conscient que la seva vida personal es torna, en certa forma, pública. Els seus actes no es veuen com un ciutadà sinó com membre d’un partit (ex. a la noticia de la festa de Can Sunyer al sr. Dominguez se li veu com a un de CIU i no com a un ciutadà que va amb la seva familia).
Qui pugui demostrar les acusacions que es fan lliurament, podrien anar al jutjat i que sigui la justícia qui decideixi. Però anar a judici té uns costos i dir-lo en aquest blog o al carrer no costa res. O es que no tenim res per demostrar les acusacions?

Maria

Marc Candela ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu, i en part moltes gràcies pel que dius.

Jo com diu l'Albert Carrión també desconnecto quan comencen a sortir insults i més des de l'anonimat.

Crec personalment, que per no permetre això, estaria bé que vetessis el que opinen des del anonimat.

Moltes gràcies Antonio.

UN AVI ha dit...

Molt bona la foto que lliga perfectament amb el que dius. Fa masses anys que dura la mala llet entre els politics del poble. A les properes eleccions que entri aire fresc
UN AVI

Alexis ha dit...

Hola bona tarde,

En primer lloc, he estat desconectat del món durant tota aquesta setmana pel naixament de la meva filla Aina.

Simplement ho faig constar pel comentari desagradable que va tornar a fer un anomin en una noticia anterior, ja ho vaig dir en un altre comentari, davant d´aquest tipus de gent no val la pena perdre ni un minut.

Sobre al comentari de la Maria, estic d´acord que quan un entre en política cambia la seva vida. Es cert que els seus actes son criticats com a un politic, pero crec que som gent inteligent per saber quan una persona està en un acte com a representant polític i quan ho fem com a qualsevol ciutadà.

Crec que en cap cas es tindria que ficar-se amb la familia de cap representant polític, sigui del color que sigui.

A mi sincerament m´agradaria que als polítics ens jutgessin per la nostra manera de fer, de pensar, de funcionar de cara a fer un poble millor, que es pel que lluitem tots els polítics, cadascú amb el seus punts de vista i prioritats.

Esperem que amb l´aire fresc, cambiem entre tots la manera de gobernar i de fer oposició, ja ho vaig dir en altre ocasió, pensem en el present i en el futur deixem al passat!!

Alexis

Adolf ha dit...

Perquè hagi d'entrar aire fresc a Martorelles a través de la politica hi ha diverses maneres:
-La renovació interna dels partits (algun ja ho està fent)
-Una candidatura d'un partit nou d'independents (sense vinculacions anteriors)
-Una candidatura amb llistes obertes. Votar a cada persona de la llista, no la llista sencera com ara. (una nova llei electoral, CiU ja l'ha torpedejat al Parlament de Catalunya)

Anònim ha dit...

Benvolgut Adolf, pots dir quan CiU ha votat en contra d'una nova llei electoral? Crec que encara mai s'ha portat a votació (al marge d'ILPs que no han tingut la sort de prosperar). Hi han d'estar d'acord CiU i PSC perquè es necessita una majoria qualificada i aquest acord encara no s'ha assolit. Estic segur que la propera legislatura veurà la llum un nou sistema molt similar a l'Alemany: una combinació de llistes obertes i tancades. És necessària una llei electoral, perquè Catalunya no en té (encara funcionem amb la LOREG, Ley Orgánica del Régimen Electoral General..), però sobretot perquè el que cal són canvis perquè la gent torni a sentir-se representada; perquè la gent torni a veure que el seu vot serveix per a alguna cosa. Jo encara aniria més enllà (és una cosa que no es farà) i proposaria debatre la implantació d'un sistema majoritari com a França o als EEUU, però això portat a l'extrem liquidaria la pluralitat de partits petits com el vostre (ERC) i tot i que en alguns aspectes seria molt positiu, en d'altres significaria una pèrdua democràtica i per tant seria negatiu.

Amb el tema del respecte no puc estar d'acord amb el Marc Candela, perquè no es pot limitar el comentari anònim pel sol fet de ser anònim, però en canvi, sí es pot moderar i treure els comentaris que siguin injuriosos o calumniants. És una proposta, simplement proposta, Antonio: amb tota la confiança i respecte, ja ho saps.

Anònim ha dit...

Per cert Antonio, molt bona la foto. Per ella mateixa i perquè és una molt bona tria per il·lustrar el "límit". Després penjaré al meu bloc l'escrit que l'alcalde m'ha dedicat aquest divendres al contrapunt en resposta a l'article sobre l'endeutament de Martorelles que vaig fer. També te'l passo Antonio. És justament allò que persones com tu i l'Albert o el Marc heu manifestat. Encara que em deixa com un drap brut crec que és molt il·lustratiu de la política de baixa volada que cal superar.

Anònim ha dit...

Hola he leido todo lo que dices en tu blog senyor Marc, me parece muy fuerte que un alcalde habla de esa manera sobre una persona, donde está el respeto, el limite ?????

También he leido el blog del alcalde, por cierto bajo mi punto de vista está bastante obsesionado contra la persona del Marc.
Sobre lo que dice del personal a contratar a gente precaria, creo recordar que los primeros en practicar esta forma de contratacion fueron los de CIU en su dia.

Segun han comentado gente trabajadora del ayuntamiento él primero en quejarse del personal no qualificado del ayuntamiento es nuestro señor alcalde.

Solo un cosa a los políticos, a todos, por que no os centrais en mejorar Martorellas, queda un año para las votaciones no empeceis a hacer campaña electoral nos vais a cansar antes de hora y por supuesto que en el pueblo ya se hable del futuro pacto entre UXM-ICV-ERC, creo que es una falta de respeto hacia la gente que iremos a votar.


Miguel

Anònim ha dit...

Miguel:

Estoy de acuerdo con lo que comentas pero tambien es cierto que ciu ha mentido sobre el sueldo del garcia caba. Si hacemos numeros su sueldo bruto mensual ronda los 1400 euros aprox. Por que dice el sr. Pertiñez 1800 euros netos. Porque nos miente.

Saludos.

Luis

Marc Candela ha dit...

A veure, anem a pams.

L'Adolf, que és el meu pare, té raó quan diu que CiU a torpedejat qualsevol canvi del sistema electoral al parlament. No ho ha fet al plenari, per què l'ha torpedejat abans a la comissió parlamentaria encarregada d'elaborar el nou sistema, i no una vegada, sinó fins a tres per que els sistemes presentats no els beneficiaven electoralment, i tampoc en presentaven cap, fins que van aconseguir disoldre aquesta comissió en aquesta legislatura. Dir que el sistema que beneficia a CiU també és el que més beneficia a ERC, però que nosaltres preferim un que representi més equitivament la població i el territori i no els nostres interessos de partit.

Sobre aquest possible pacte ja escrit entre UxM, ICV i nosaltres (ERC) que diu el Miguel, gràcies per avisar-me, per què jo que soc el secretari general d'ERC a Martorelles diria que en cap reunió ni n'hem parlat, ni fora d'aquestes, ni tinc constància que ningú del meu partit ho hagi fet. El que sí què hem fet a ERC és reunir-nos amb tots els partits, i tenim bones relacions amb tots. I Miguel, fa uns mesos ens deien que anàvem del bracet de CiU, així, que parli la gent, que nosaltres caminem, pas a pas; primer el programa, després treure regidor i després ja mirarem amb qui pactem, si ho fem.

Salut!

Anònim ha dit...

hola luis

Yo creo que cuando se refieren a 1800€, son sumando su sueldo bruto de 1400€ mas lo que cobran por dietas, plenos,etc... ES mi opinion.

Sobre lo que comenta Marc CAndela, sobre el pacto antes mencionado, simplemente hay que veros cuando acudiis a algun acto, por cierto no acudiis a muchos !!!

Miguel

Marc Candela ha dit...

Doncs Miguel, si et bases en això estem preparant un gran pacte de coalisió entre tots els partits, per què com que clar parlem amb PSC, UxM, CiU, i ICV...

I potser no ens veus, però estem atots els actes, el que anem amb comitiva com fan alguns partits, sinó com a ciutadans lliures, i aquells que hi volen anar o ens interessar per algun motiu com a individus anar. Per tant el pròxim dia fixa't bé i ens hi veuràs, sense voler destacar, amb discreció, però algú d'ERC veuràs.

Anònim ha dit...

AL SR. ROMUALDO.
SR. ROMUALDO ALCALDE MARTORELLES ES USTED UN EMBUSTERO.he leído el bloc de marc pertiñez y el suyo sr. alcalde por eso hoy me he puesto a escribir, y ya medirán quien es el mentiroso si el marc o romualdo. sr. romualdo soy un vecino de la calle can coll, usted nos llamo a los vecinos para hacer una reunión y hablar de los números repetidos,cuando llegue y no vi al sr. mampel me estraño mucho ya que siendo una reunión de vecinos tenia que estar, al hablar usted de los números nos dijo que el sr. mampel había exigido el numero 1 y otras cosas mas que no voy a decirlas, no podía comprender cuando hablaba cada vez con esta rabia del sr.mampel,cuando usted iba de la mano con el. pues muy bien LE DIGO MENTIROSO ?POR QUE¿ pues el SR. MAMPEL nos vino haber a todos los vecinos de la calle CAN COLL,nos enseño los papeles que tenia del ayuntamiento, y el primero fue el del PERA TURIOLS,el cual el había dado el permiso de hacer las parcelas, en segundo lugar nos en seño el del SR. SORIA, donde le daba el NUMERO 1 en tercer lugar nos en seño el SUYO SR. ROMUALDO EN EL CUAL USTED DEL RATIFICABA EL NUMERO 1,POR ESO LE DIGO EMBUSTERO ya se que las palabras se las lleva el viento pero lo que ESTA ESCRITO NO si es mentira nos llama otra vez y nos lo demuestra con PAPELES como yo los he visto, YO, Y MI FAMILIA VOTAMOS A UXM. QUE ERAN UNOS 20 VOTOS YA PROCURARE YO QUE ESTA VEZ NO LOS VOTEN NI MI FAMILIA NI YO,por que un ALCALDE no les puede ENGAÑAR A LA VECINOS DE MARTORELLES y usted nos ENGAÑO.

UN VECINO DE LA CALLE DE CAN COLL

Anònim ha dit...

hola Marc Candela

Oye una cosa yo no me baso en nada, simplemente he comentado uno de los rumores que corren por la calle y si te digo la verdad lo veo bastante posible.

Lo de acudir a los actos, no hace falta acudir en comitiva como tu dices, simplemente os deberias dejar ver un poco más, esto te lo digo como consejo no como una critica.

No por hablar en castellano no podemos conpartir ideas, por esos os critico depende que acto.

Miguel

JORDI ha dit...

Dirigit a tots els "polítics" de Martorelles i com no de Catalunya.

Aniría molt bé que pogesi-ho llegir "El Periódico" d'avuí 15 de Juny, i vuere que es diu respecta l'educació Catalana al furgó de cua d'Espanya. Catalunya queda en el 12è lloc de 17 comunitats. Vergonya sent-ho de llegir i escoltar això, i vuere com els nostres polítics perden el temps en debats estérils e inútils, quan hi ha tant per fer i desde la base de tota la cultura, l'educació básica.

Ah! i ara no podem dir que això es un problema que ve desde Espanya, aquí hi tenim competencias autonómicas referent al sistema educatiu desde fá molts anys. Ho potser es necessita l'independencia també per solventar-ho?. Tenim un greu problema Srs. "Polítics", treballeu de davó pel poble i no os mireu tant el melic.

Per cert, que proposan els nostres "polítics" Catalans tant brillants davant d'aquest problema tan real?
La setmana blanca, o futbol pa i circ, potser???

Jordi