30.1.10

HO TENIM NEGRE

La foto es un reflex del que, segons el meu parer, passa en el nostre poble...ho tenim una mica negre.
El fons estatal que ens pertoca es d'aproximadament 530.000 euros.
Sembla que l'actual govern vol destinar 203.000 euros ¡¡¡¡ per l'implantació de sistemes informàtics que facilitin els tràmits municipals de manera electrònica.
També es dedicaran 150.000 euros per arreglar la Riera Sunyer en el tram on es fa el mercat, 74.000 euros per millorar l'enllumenat públic i 103.000 euros per despesa social.
A banda dels diners per despesa social, son tan prioritàries les altres partides?
Ni un duro per dignificar l'Edifici Montserrat, ni per arreglar el Pavelló, ni per la Kambra (quina enganyfa ens van colar...),ni per l'adequació de locals d'entitats, ni rès que tingui que veure amb Cultura, esport o vida social del poble.
-
No ens haurien de preguntar als ciutadans què en pensem de tot aixó?
-

44 comentaris:

Anònim ha dit...

el meu parer es que durant molts anys no s,ha fet res al pobre, pero res de res exceptuan el camp de futbol i clar ara falta de tot, i tot suposso que no es pot fer de cop sino que fan falta molts diners per fer grans projectes.
Algú en pot dir quan valdria fer un polisportiu nou??? aproximadament
Faltan asfaltar carrers que poc a poc veig que es fa alguna cosa, no hi entenc massa d'informatica pero crec que tots els ajuntaments es possen al dia perque els tramits es facin mes rapids, fa falta una sala polivalent, fa falta un polisportiu está clar, i tantes i tantes coses,
Cadascù protesta pel seu interes, si a mi m'agrada la gimnastica, protestare pel polisportiu, si a mi m'agrada la musica protestare perque no tenim una escola de musica, si a mi m'agrada la discoteca protestare perque no entenim una i aixi quince mil coses.
No es facil que tothom estem satisfets´, el mes facil del mon, aixó si, es criticar, hasta a mi m'agrada fer-ho
Victor

Adolf ha dit...

La "gràcia" de la política radica en què, cada partit polític té una visió i unes preferències diferenciadesde de les altres.
El que governa se suposa -és molt dir -, que aplica les necessitats que la majoria vol.
Una altra manera seria fer una enquesta o un debat participatiu, i definir el que el poble demana, però aquesta pràctica no és habitual en la nostra democràcia.

Anònim ha dit...

Bona nit,

Entenc a l'Antoni i també haig de dir que no estic d'acord. Jo em passo el dia fora per raons de la meva feina i no tinc fills. Per a mi i la meva dona el que volem es pagar menys impostos o tindre un millor barri. No estaria d'acord en que es gastin els "meus diners" en temes culturals o esportius. Per això li dono una part de rao al Victor. També tinc que dir que si cada vegada que un ajuntament té que fer una cosa tingués que convocar a referendum als ciutadans, per què volem un ajuntament i si m'apureu, per què volem una generalitat o un govern estatal? Ja sé que tot això és massa dràstic però trobo que si a un no li agrada una actuació municipal potser a altres si i no per ideologia política ja que jo voto a PP. Jo vull que em baixin impostos, m'arreglin el meu carrer i en solucionin el problema de l'adsl.

Fèlix

Anònim ha dit...

Hola antonio;
Yo personalmente estoy bastante deacuerdo contigo, creo que estos políticos, muchas veces hacen las cosas sin pensar, no entiendo la urgencia de gastarse 150.000€ en arreglar la riera, ni tampoco que se gasten 230.000€, segun dicen en la calle, en arreglar un local que es de alquiler para 5 años, segun me ha dicho el propietario,le estamos revalorizando el local a un particular, el propietario encantado claro.

Antonio muchas gracias por tu blog, es muy bueno !!!

Abel.

JORDI ha dit...

Hola a tots:
Entenc perfectament els comentaris de tots, i especialment el de l'Antonio, i crec que el principal problema que té aquest poble es que des de fá molt de temps no s'ha invertit com cal "1 centim d'Euro", i ara s'ha fet la gran muntanya. I lo que toqua es pensar i administrar bé el diner, i ara ens agradi o no, cal prioritzá els temes socials en el poble.
Aquest País está molt malament, i molt en temo que les prespectives son d'anar pitxor, fem us del cap i no dels "peus". Probablament els serveis o sistmes informátics están malament (falta d'inversió d'altres anys enrera) mala administraciò o gestió, però no volgen recuperà tot de un sol cop.

Referent el comentari d'Adolf, queda molt de temps perquè aquest País tingui una democrácia de debó. El gran "cancer" és el nostre sistema de partits polítics i la llei de partits, entre altres.
Amb això i en altres aspects, estem molt lluny d'Europa encara.

Félix, jo també vull que em baixin impostos, i en solucionin tots els problemas, entre tots de l'ADSL. Però aquesta recepta mágica ningú la té, i molt em temo que el PP tampoc.
En general, tenim "polítics" (per dir quelcom) buits d'idees, diuen moltes mentides, i de butxaques ben plenes.

Saluts.
Jordi

Anònim ha dit...

Hola Felix, estoy de acuerdo contigo, quiero que me bajen los impuestos, etc.. cosa que no hacen si no alrevés, como las basuras ,cada vez suben más.
Hace 13 años que me vine a vivir a Martorellas, queria una calidad de vida para mis hijos que en otras ciudades no iban a tener, cuando decidimos por este magnifico pueblo fue que era como un referente para el valles, todo el mundo queria vivir en Martorelles, desgraciadamente esto se ha acabado no mejoramos en nada, en servicios cada vez tenemos menos,los políticos lo que hace uno lo fastidia el otro, realmente este pueblo vamos para atrás, no abanzamos.

Enrique

Adolf ha dit...

No és que vulgui exculpar als polítics i governants municipals, però el que falla és el sistema democràtic i administratiu oficial.
1er. Els Ajuntaments cobren els impostos, però n'administren una part (en la majoria de tributs); la resta és per l'Estat (Espanya), que els reparteix. La situació financera dels Consistoris és més precària del que pensem.
2º. Estic d'acord en pagar més impostos si això es traduís en millor serveis a la ciutadania, més control de la despesa pública per part del poble (com en altres païssos), per el sistema espanyol no funciona així. Està massa centralitzat.
3r. Si el Govern municpal, no actua d'acord als interessos de la ciutadania, per això hi han unes eleccions cada quatre anys, per passar l'exàmen, i "punto pelota".
Els que no van votar mai, que callin!!!!

Anònim ha dit...

Ens queixem que la web de l'Ajuntament no serveix de res i quan dediquen uns milers d'euros per facilitar-nos que podem presentar una instancia des de casa un diumenge per la tarde, sense necessitat d'anar a l'Ajuntament, ens tornem a queixar.

Anònim ha dit...

Per favor, una mica de seriositat. Gastar-se 203.000 euros per presentar instàncies electrònicamente es una presa de pèl.

Anònim ha dit...

L'Antoni te raó quan diu que els ciutadans tenim alguna cosa a dir. Evidentment no faran un referendum per qualsevol cosa però hi han temes importants que ens haurien d'explicar i demanar què pensem per que afecten a molta gent.
L'Enrique té tota la raó i els seus fills, per desgracia hauran d'anar a buscar els serveis a altres pobles.
La democracia es una paraula que no coneixen massa.
Joan

JORDI ha dit...

Hola "Anonim":
El gastarse "uns milers d'Euros" uns 203.000€, per presentar instancies des de casa un Diumenge, está justificat en un poble de 5.000 habitants?, per mí és un luxe i dilapidar els cales. Personalment, si pog triar, portaría les instancies en má a l'Ajuntament, i ara gastar el diner en coses de molta més importancia i prioritat.
Per cert, comentaris d'Enrique totalment encertats i compartits.
Srs. de l'Ajuntament i en especial crida el nostre batlle, si us plau, prioritzar les despesas i mire-ho l'entorn del poble, reflexió, hi ha molt per fer.

Saluts.
Jordi

UN AVI ha dit...

Bon dia a tothom. He descobert fa poc aquest blog i aprofito per donar la meva opinió.
Des de ja fa masses anys, els diferents ajuntaments han abandonat completament la Cultura. Tothom tenim les nostres prioritats i está clar que per ells, la cultura no es necessària. Es vergonyós que pressupostin més de 200.000 euros per fer tràmits de l'Ajuntament per Internet. Quans tràmits es poden fer al any per aquesta via en un poble com Martorelles? A vegades entro en la web de l'Ajuntament i sento vergonya. Ja tinc 65 anys i segur que ja no veuré un equipament cultural on poguem veure teatre, música, exposicions, etc i el més greu tal com deia el Enrique, es que els nens del poble dificilment ho veuran.
Un avi.

Anònim ha dit...

Acaba d'aparèixer UN AVI que té tota la pinta a que és un de CIU i jo crec que UN AVI = MARC PERTIÑEZ

UN AVI ha dit...

Aquest anónimo em fa gracia. Resulta que soc de CiU i jo sensa enterar-me. L'época del Mompel a l'Ajuntament es de lo pitjor que jo recordo en el poble, ara aixó si, un camp de futbol que ens ha hipotecat per molt de temps. Com es evident NO he votat ni votaré mai a CiU. Ho sento anónimo, la propera vegada afina la punteria
UN AVI

Anònim ha dit...

En este pueblo no se habla ni se debate nada, más suerte de este blog.. Santo Antonio Sánchez Tomás! Pues yo sí votaré a CiU. Me engañaron estos de Units con la comedia de que eran algo nuevo.. Quieren ser una copia barata de la peor versión de CiU. Con ello quiero decir que aquí nadie lo hace, o lo ha hecho perfecto, pero peor que ahora no se puede hacer. Harto estoy que me intenten engañar. Prefiero a Mompel con todos sus defectos que este desastre. Basta de vividores de la política!

Anònim ha dit...

jajajaja, se ha cubierto de gloria este fan de CIU. Y el final la parte más alucinante del comentario "Basta de vividores de la política" jajaja. Y dice que prefiere a Mompel. Que no has visto el patrimonio que tiene, y eso se hace con un sueldo de alcalde? jajajaja. Animo, votale. Lástima que el Garzón no conozca el nombre de Martorellas.

Anònim ha dit...

Bona tarda,

Jo soc apolític o millor soc dels que ja no creuen en els polítics. Això del fons ZP abans o després ho pagarem, aquest pais està fatal econòmicament i entre pujada d'impostos, congelacions salarials, acomiadaments i retallada de les pensions no se com acabarà. Ja faig 20 anys que visc a Martorelles (vaig vindre de Barcelona) trobant tranquilitat, però la veritat es que hi ha moltes coses que no han canviat en aquests vint anys. No s'ha fet gens manteniment i crec que és una errada. Sobre aquest últim comentari, jo m'apuntaria a que el jutge Garzón vingués a Martorelles. He vist al Joan Sanjuan, al Martí Marín, al Jaume Mampel, al Pere Truyols, al Miguel Angel Soria i ara aquest Ramon velasco, i una cosa si que és certa, només el Sr. Mampel ha obtingut (almenys pel que es veu) un bon patrimoni del seu pas pel consistori. Seria interessant veure que cobra un alcalde per comprovar qui ha tret més que un sou.

Lluis

Anònim ha dit...

Según he oído (desconzco si es verdad) El que está haciendo un buen patrimonio y no os enterais es el actual alcalde con su amigo Gasó y los contratos multimillonarios con según que empresas que se están haciendo.
Mompel forever!

Marc Pertíñez ha dit...

M'acaben d'avisar que s'estaven escrivint barbaritats aquí. Em saltaré la norma de no escriure més que en el meu bloc, com sap l'Antonio i amb el seu permís us vull dir que: Veig que hi ha alguna persona realment malintencionada i alguna altra potser simplement envejosa, però quedeu tranquils que només són una minoria. La majoria de gent no és així. Els qui aboqueu el remolc de fems, els d'una banda i els de l'altra, (ho dic també pels qui diuen defensar a CiU amb les mateixes arts) no us heu parat a pensar que aviat no quedarà ningú honest que vulgui fer política?

A mi em marxen totes les ganes de fer res pel poble quan llegeixo aquestes afirmacions. Penso: no tinc ni un minut més per perdre. Quina necessitat tinc d'embrutar el meu prestigi i la meva imatge pública? No necessito pas un sou de l'Ajuntament gràcies a Déu, ni tampoc el patètic prestigi de ser regidor d'un poble que a dia d'avui quan menys avergonyeix anomenar-lo.

Hi ha qui parla només per fer mal i en cap cas coneix en Jaume. Una persona que ve de pagès, conservador i estalviador com la gent d'abans. És clar, segur que aquest espavilat no sap què és un pagès. Tota la vida en Jaume i la seva dona han estat austers. No els veureu comprant roba al Mataró Parc, per exemple, ni canviant-se el cotxe cada tres o 4 anys com fem alguns de nosaltres. Per regla general al Jaume li duren 10 anys es cotxes.. i sempre de segona ma. Les filles a l'escola i a la universitat pública.Tota una vida d'estalvi i austeritat que els ha permès fer-se una casa de 150 m2 al poble de la seva vida. En Jaume sempre m'ha dit: Marc, no m'he de justificar de res; no he de donar explicacions a ningú, perquè tot ho he fet correctament. Però és que ja n'hi ha prou... no ho veieu que només acabarem destrossant el poc que ens queda?


En fi, no sóc el més indicat per defensar el Jaume perquè és el meu sogre, però pels que més o menys em coneixeu sabeu que si ho faig no és només per ell sinó per també per la política (que en definitiva som tots). Si no queda honestedat a la política, millor que vingui un dictador corrupte, no?

Em resisteixo a renunciar a la noblesa de la política i vull demostrar-ho dient que ningú està en condicions de dir tampoc si l'actual alcalde no és honest. Per a mi, tot i que penso que no té clar com dirigir el poble, i malgrat penso que va traïr molts companys amb unes motivacions diferents de les que sovint explica, penso que no es pot dubtar de la seva honestedat fins que no es demostri el contrari.

En qualsevol cas si hi ha algú que roba, que n'hi ha de tant en tant com hem anat veient, i segur que també algú que no ha estat enxampat, aquest ha de pagar-ho i de forma exemplar. Sóc dels que penso que s'ha de tenir tolerància zero amb la corrupció, perquè és un càncer molt agressiu i que s'expandeix molt ràpid. Ho he vist en el món de l'empresa.

Que estiguem on estem no és només culpa dels polítics, sinó de tota una societat que ha perdut els valors i s'ha quedat sense tradició. Moguts tan per l'egoïsme i l'individualisme estem disposats a acceptar que "l'home és un llop per a l'home" com deia Hobbes? Jo no ho vull acceptar, perquè també hi ha bellesa i amor en la persona (I no ho dic jo, ho deia Schopenhauer, Erich Fromm, Víctor Frankl i avui ho diuen molts altres).

Ens hem d'atrevir a canviar. Cal un canvi en cadascú de nosaltres per canviar les coses a la societat.

Marc Pertíñez

Romuald ha dit...

Bona nit,

He entrat un moment per veure si havia comentaris al meu bloc per contestar-los i de pas visitar el bloc de l'Antoni, el qual moltes vegades ens fa veure la llum als polítics del poble.

En aquest article publicat sobre els FEOSL he pogut llegir alguns comentaris sobre la destinació del mateix que no són certes i altres prefereixo no opinar, només alucino que hi hagi persones que pensin que l'Ajuntament pot gastar els calers d'aquesta forma. No obstant en el meu bloc intentaré explicar amb més detalls aquests temes. Una altra cosa es que es pensi que es podien haver destinar a fer altres coses, i de ben segur que podrien trobar moltes altres alternatives i opcions igual o més interessants.

Però el que més lamento es veure aquests atacs i aquestes insinuacions sobre persones que es dediquen amb més o menys sort a la política. M'agraden les crítiques constructives com veig a vegades de l'Antoni, el Jordi, l'Adolf i altres persones, que normalment son habituals en aquest bloc i que sempre donen la cara. Jo m'equivoco, com els altres companys que dediquen en més o menys temps la nostra vida a la política. I agraeixo que hi hagi gent que es preocupi del que fem, i si ho fem malament ens ho digui.

Però el que no m'agrada i per això a vegades com ha fet el Marc Pertiñez no participo en aquest bloc ja que hi ha gent que pensa que defensa a UxM, CIU, PSC, ERC i altres i el que fan es danyar més encara la seva imatge i dels polítics d'aquests grups, prou danyada pels casos de corrupció els qual estan a l'ordre del dia. Trobo vergonyós aquests comentaris sobre el Jaume Mampel, no els aprovo ni els aprovaré mai. Si un de nosaltres té proves que un polític ha fet un acte delictiu, que el denuncii a la justicia, que per això està.Es molt fàcil llençar acusacions de covard en el anonimat. Jo veig que també els rebo i pel que veig d'un que creu defensar a CIU i el que fa es encara més danyar la seva imatge i llençar mes llenya al foc polític del poble que massa anys dura i que està perjudicant a la ciutadania.

Una mica de serietat senyors, i si creieu que ho fem malament, no ens voteu o si algú es veu capacitat de governar el poble que es presenti l'any vinent. La feina de polític en Martorelles i també la d'Alcalde no es fàcil amb tots els problemes que afecten a la gent i que esperen que nosaltres els solucionen, estan en moltes ocasions lligats de mans. Veiem els problemes però no sempre poden solucionar-los. I no entraré en el tema salarial, no ho fem pels calers, es guanya més en la teva feina i com a mínim no et busques tants enemics i tampoc perds tantes amistats.

M'afegeixo a la resposta del Marc. Ja hi ha prou.

Gràcies,

Anònim ha dit...

Tengo entendido que cuando se consigue una subvención, por ejemplo, lo de la adsl, no se puede destinar a, por elemplo (sociales). Por tanto, este dinero hay que invertirlo en lo que se ha pedido, y no se puede destinar a otras necesidades. Hay que seguir pidiendo las subvenciones que hagan falta, por los distintos estamentos que hay en la generalitat, y diputaciòn. Por tanto, creo que alguien se confunde cuando dice que no hay que gastar en nuevos sistemas de comunicaciones. etc. Eso si, a la persona que le corresponda del ayuntamiento, que pída continuamente subvenciónes especiales para servicios sociales. Esa es mí opinión José

Adolf ha dit...

Home, aquí va treient el cap tothom !!!!
Això és bo, que tothom es pugui defensar i dir la seva. I quan dic tothom, em refereixo als que donen la cara i el nom , NO als ANÒNIMOS.
Prou d'amagar-se darrera la cortina, que aquí no es lapida a ningú per dir la seva opinió. I si nó, que se'n vagin a Afganistan amb els talibans..........
Per cert, com és que no hi participen les dones en aquest blog....

Anònim ha dit...

Hola a todos, quiero denunciar publicamente la manera de actuar de nuestro ayuntamiento, soy vecino de la adv. Isglesia, hoy mismo nuestro querido ayuntamiento nos ha hecho llegar una carta en la cual resumiendo dice que en mes van a quietar la antena ilegal de telefonia, y lo mas fuerte es que se permiten el derecho de criticar la manera de hacer de CIU, que aprovecho para darles las gracias por ser los unicos en intentar ayudarnos y comprender nuestro problema, MUCHAS GRACIAS !!!
No creo oportuno intentar ponerse la medallita, cuando la faena sucia la hemos hecho los vecinos conjuntamente CIU, si todo llega a buen puerto sera gracias a las demandas impuestas por los vecinos, aunque dirigentes de nuestro ayuntamiento intentaran hacernos callar casa por casa.
ESto de lo que presumen ahora se tenia que haber hecho hace dos años con la primera recogida de firmas por parte de los vecinos.

Desde aqui dar las gracias a todos los vecinos de Martorellas que nos han apoyado.

MUCHAS GRACIAS A TODOS LOS IMPLICADOS EN EL TEMA !!!

Un saludo

Francisco

Anònim ha dit...

Como veo que el alcalde participa en estos temas, que nos informe él de todos estos datos y cifras de las partidas correspondientes (FEOSL).
Así se saldrá de dudas, y se tendrá información de "primera mano".

Anònim ha dit...

Creo que a Francisco le han llegado informaciones no correctas de todo esto de las antenas, yo tambien tengo la carta y realmente ciu siempre ha hablado de la segunda antena, jamás de la primera antena, que segun ellos está bien puesta,
Si se lucha por las antenas, se tiene que luchar por las dos .
Eso sí, hace años que se habla de todo esto y la verdad es que va lentas demasiado lentas las soluciones
Ramon

MANUEL ha dit...

Ahora resulta que el Mompel es un angelito que no ha roto un plato segun la version de su yerno. Á ver si nos va a hacer llorar. Estaria bien que para que no hayan dudas, antes de volverse a presentar como alcalde hiciesen la declaracion de bienes él y su mujer y asi saldriamos de dudas.
Manuel

Marc Candela ha dit...

Bones a tots,

He marxat 4 dies a fora, i torno, i una manera rapida de posar-se al dia del que passa al poble és mirar aquest magnífic blog de l'Antonio.

Primer de tot, i com sempre he dit, aquest blog i tot els semblants poden ser una molt bona eina de participació pel poble si es va a cara descoberta (POSANT EL NOM), amb educació, ètica i amb proves.

Dit això, dir que en tot aquest diàleg no s'han matisat dades, que si de principi s'haguessin donat, més de la meitat d'entrades no tindrien sentit.

1. El FEIL és una subvenció de l'Estat Espanyol que va lligada a una serie d'actuacions concretes per incentivar la contractació de persones i el desenvolupament de processos sostenibles i de medi ambient.

2. L'Estat atorga una partida econòmica a cada ajuntament que s'hi presenti que ha de justificar amb actuacions permeses en la subvenció.

3. No es pot fer cap actuació que no reguli les condicions de la subvenció amb els diners de la subvenció. Per tant, l'ajuntament si es presenta a aquesta subvenció ha de fer actuacions que contempli aquestes subvencions, per a dir-ho més fàcil, si es presenten a una subvenció que només et deixen fer piruletes i et donen els diners, o fas piruletes o tornes els diners, no pots fer chupa-chups.

Creia que calia tenir això present, sinó moltes coses no tenien sentit.

I finalment, es cert que al nostre poble i falten moltes coses, i que a vegades podem estar en desacord amb el que fa l'Ajuntament i els partits polítics, més faltaria!! però enlloc de criticar s'ha de construir i qui no estigui d'acord amb els partits actuals a Martorelles que deixi de votar a qui ha votat sempre, voti a un altre, o crei un partit i intenti fer alguna cosa més que parlar.

Per cert, jo també em guanyaria millor la vida dedicant-me a la meva feina professional i no dedicant-me a la política, amb la misèria que es guanya, i el munt d'hores i mal de caps que tens, però ho faig com la gran majoria de polítics per vocació pública i social.

Moltes gràcies!

Marc Candela

Anònim ha dit...

Marc:
Si esto de la política es como todo, "pringaos" los hay en todas partes.
Los primeros "espadas" y sus "satélites" de los grandes partidos políticos, son los que se llenan los bolsillos y lo pastelean todo, sino mira la de tortas que se dan por llegar a la "poltrona".
No los pueblos con cuatro gatos, que es donde se más trabaja y menos dinero se ve.

"This is Spain my friend".

Marc Candela ha dit...

Contestació:

Discrepo del què dius, si més no al meu partit que es el que conec, i de molt a prop, i posaria la mà al foc per cadascun dels liders d'Esquerra i el seu entorn. I es que no crec que sigui per sort, que cap persona d'Esquerra hagi sortit afectada de cap cas de corrupció, i que siguéssim nosaltres qui obris la "oficina antifrau" de la Generalitat, malgrat ens costes, per perseguir la corrupció. És ética, creureu, i vocació, ...com la gran majoria de polítics o gent a qui ens agrada la política.

Potser es per què no som espanyols nosaltres, "my friend". ;)

PD: Firma siusplau anonimo

Moltes gràcies

UN AVI ha dit...

En Marc té part de raó i com es llògic l'Ajuntament no pot fer un referèndum per cada decisió que hagi de prendre, però es que mai compten amb nosaltres. Tots parlen de participació ciutadana però en el fons no hi creuen. Áixó ha passat en tots els governs que jo recordi i ja son uns quants.
UN AVI

JORDI ha dit...

Hola Marc:
Sembla i sona molt bé lo que dius, no vull defensar ni justificar el comentari del "anònim". Però tant de bo molts dels polítics d'aquest país anessin com sembla que vius la política, i transmets la teva honestedat. Però la realitat, crec que no és així, o almenys els fets canten. Per a començar, solament comento "una mostra", el del Palau de la Música és de traca, els polítics miren per un altre costat (fons donats i rebuts pels Partits Catalans), i per a rematar fins l'auditor de la Generalitat està imputat en el cas. Perdona, però d'element diferencial de la resta d'Espanya, gens, de gens. Aquí hi ha el mateix, o potser pitjor, per que tenen enganyat el poble, som diferents a la resta?.
I un petit consell, ull amb el de posar la mà en el foc, jo conec un polític (un tal Felipe Gonzalez) que la va posar per un Governador del Banc d'Espanya (un tal Mariano Rojo), i es va cremar, ben cremat.

Salutacions.
Jordi

Marc Candela ha dit...

Hola Jordi,

El comentari sobre els espanyols, era en to irònic pel fet de ser independentistes i posar una mica d'humor a tot plegat, que a vegades es bo.

I sé de la perillositat de posar la mà al foc per un altre, gràcies per això per la recomanació de cautela, però conec els liders del meu partit i la mantindria.

Pel que fa al tema del FEIL, aquí: http://www.fmc.cat/IMAGES_2/guia-femp.pdf trobareu la informació amb que es basa resumida. Jo m'ho estic mirant, i en tot cas durant el dia d'avui ús en faré cinc cèntims.

Moltes gràcies

Anònim ha dit...

Marc:

Del tema corrupción recuerdo haber leído en la prensa a finales del año pasado que el fiscal español Conde Pumpido estaba investigando a cinco miembros de ERC por presunta corrupción. Por eso no se puede decir de este agua no beberé.

Miguel Angel

Marc Candela ha dit...

Bones, us informo de quines projectes subvenciona el FEIL:

- Els destinats a la promoció de l’activitat econòmica.
- Infraestructures d’innovació i desenvolupament tecnològic.
- Millora de les tecnologies de la informació i de les telecomunicacions.
- Impuls a l’estalvi i l’eficiència energètica, així com a les energies renovables.
- Promoció de la mobilitat sostenible urbana i del transport menys contaminant, així com la millora de la seguretat vial.
- Impuls a l’estalvi i eficiència de la gestió dels recursos humans.
- Gestió i tractament de residus urbans.
- Recuperació i conservació d’àrees naturals i masses forestals.
- Prevenció i detecció d’incendis, neteja i condicionament de massa forestal.
- Centres educatius.
- Adequació d’edificis municipals per a l’atenció de persones en situació de dependència i millora de l’accessibilitat.
- Centres de serveis socials, sanitaris, culturals i esportius.
- Protecció i conservació del patrimoni municipal.
- Modernització de l’Administració municipal.

Veient això, crec que es podria haver demanat una bona subvenció per arreglar el Sindicat agrícola (Kambra).

En referència al que dius Miguel Angel, no em sona que l'any passat s'investigues a ningú d'Esquerra per corrupció, és més mai s'ha imputat ningú d'Esquerra per corrupció. Es que si va investigar fa dos anys Conde Pumpido va ser el sistema d'autofinançament d'ERC amb les cartes finançeres, un sistema que el que fa és que aquelles persones d'ERC o carregs electes o de confiança d'Esquerra amb un sou superior a mil euros han de cedir un 10% al partit per a finançar-lo, ja que es qui els ha col·locat allà. Els jutges van legitimar aquest sistema i el van trobar el més transparent dels partits, i recordar que ERC és l'únic partit que presenta cada any l'estat de comptes del partit i no rep donacions anònimes ni privades, com fan la resta de partits.

Moltes gràcies,

Anònim ha dit...

Esquerra solo encarga informes de una hoja por 11.000 euros... para saber dónde colocar un ambientador en una habitación. Si eso no es corrupción que baje Dios y lo vea.

Anònim ha dit...

Según la información de Marc está claro que podian haber dedicado dinero para arreglar la Kambra pero como dice Antoni el Soria nos tomó el pelo a todos los jóvenes y los que estan ahora, tambien de su partido son unos incomptentes que han venidido la moto del espai jove que parece una guarderia en vez de un verdadero espacio cultural para jovenes.
Juan

Marc Candela ha dit...

Anonimo parla clar i no t'amaguis, és molt fàcil fer afirmacions d'aquestes amagant-se...demostra una i dona la cara i amagar.se és de covards (se que em repeteixo xo es de covards posar-se amb la gent i no donar la cara!)

Moltes gràcies,

Anònim ha dit...

Aquí lo único que se necesita de nuevo, es mano dura, y acabar con todos estos corruptos y sanguijuelas que tiene España, que la están sangrando y dividiendo.

Una grande y libre.
Arriba España !!!

Marc Candela ha dit...

No calen més comentaris. Ja savem qui ets i de quin pal gastes...però a més COVARD!!

Anònim ha dit...

Es curioso, la priméra antena que se púso y que es legal.Cuando Telefónica decida cambiarla de sitio, que pasará??. Pués haber que dice la comunidad de vecinos del bloque que está percibiendo una compensación económica anual en concepto de, mantenimiento en general. Sí en estas circunstancias, algúnos "alarmistas de Ciu"les convencieron para que colgaran pancartas, de muertes, mal formaciones, cáncer, etc etc.. Que tipo de pancartas colgaran en los balcones???. Cuando retiren la antena y dejen de percibir esta ayuda económica. Además, sí alguien puede demostrar los efectos negativos de la instalación de las mísmas que lo haga. Ho, quizás los alarmistas de Ciu sí pueden demostralo. Pero de momento no lo hacen ní lo harán. Pedro.

MIGUEL ha dit...

Es una vergüenza que jueguen con el miedo de la gente por ganar votos
Miguel

Anònim ha dit...

Resposta a UN AVI. No se qui ets però es igual. Et diré, que la millor participació ciutadana que es pot fer, i, es fà, es col-laborá amb les diferentes entitatas que hi han en el poble. Aquestes son les que animen i donen vida al poble. L'altre part de participáció, es la de aportar idèas i, sol-locions a tots els problemes que sempre, hi han en el poble en general, i que,es l'equip de govern, el que ha de pringar. Una forma ben sencilla d'ajudar al equìp de govern, es per exemple, començar per els veins de tots els blocs de pisos. Que li fagin fer al seu president d'escala ó, comunitats de veins, informes de les mancances i necesitats que hi han en el seu sector més propèr, i, fer'ho arribar al Ajuntament. Sí totes les propostes entren per instancia al ajuntament, mai no podran dir que no en son concients dels problemes. Aixó sì, es feina afegida a la gent, i no tothom está disposat. Rafel.

UN AVI ha dit...

Tens part de raó però la gent que governen tenen l'obligació de facilitar-nos les coses i no només esperar iniciatives de la gent del poble. Repeteixo que no ser que volen dir quan repeteixen que per ells es prioritari la participació ciutadana, i ho diuen tots i no ho practica ningú. Jo ja tinc una edat que no em permet certes coses però ningú em fará callar el que penso.
UN AVI

JORDI ha dit...

Hola a tots:
No us escalfeo més el cap, i llegui-ho això que avuí han publicat i decidit els "nostres polítics Catalans".

Havia de ser una de les lleis estrella de la legislatura. La prioritat número 1 del Parlament per reaccionar davant la desafecció, segons el seu president, Ernest Benach. Però la llei electoral catalana no es podrà aprovar tampoc aquesta legislatura i, una vegada més, ha quedat en no res. La ponència parlamentària encarregada de redactar-la ha certificat el seu fracàs després de deu reunions. La feina feta fins ara es recollirà en un informe que haurà de servir per a una hipotètica ponència futura que rescataria la llei electoral. La llei havia de definir un marc electoral propi per a Catalunya i s'havia de basar en el model de vegueries. Precisament la divisió i la representació territorial són els màxims esculls per a la nova llei.

I ancara pensaran rebra vots dels ciutadans? Fa 30 anys, i estem igual, de vergonya. Sense més comentaris.

Saluts i bona nit.
Jordi