15.6.09

PONT DEL PETROLI, A BADALONA

Avui un petit "tast" de Badalona ciutat on vaig néixer. El pont del petroli té aquest nom per que als anys 60 servia per descarregar hidrocarburs des de el mar a les instal.lacions que Campsa tenia a Badalona. Les instal.lacions es van desmantellar però el pont va quedar inutilitzat durant mols anys i tancat al públic.
Sortosament l'Ajuntament va adquirir el compromis de recuperar-lo per la població i després de molts anys, ahir diumenge es va obrir a tothom.
La sensació es molt agradable. El pont s'endinsa 250 metres dins el mar i les vistes de Badalona son molt maques i inèdites per la majoria. Val la pena anar-hi.
-





2 comentaris:

Adolf ha dit...

Durant la Transició va haver-hi un esperit de salvaguardar tot el que era patrimoni històric industrial (xemeneies, antigues fàbriques) pel record de la posteritat.
Amb l'onada urbanística vanguardista dels darrers anys s'estan deixant perdre importants llegats de la història dels treballadors d'una ciutat o poble.
M'ha n'alegro molt de la recuperació del Pont del Petroli de Badalona, no solament pel record paisatjistic , sino pel patrimoni industrial de Catalunya.
La Farinera Moretó també ha estat catalogada recentment. L'únic patrimoni industrial protegit a Mollet, i la Pelleria quan??????????

Anònim ha dit...

Te mol bona pinta. Aniré un dia d'aquets
Pere