2.2.09

LA FONT DE CAN CAMP, ABANDONADA

No cal dir masses paraules...

12 comentaris:

francesc ha dit...

La veritat es que es una pena que "l'ultima font de Martorelles" presenti aquest aspecte, els culpables primers, son els brètols sens dubte, pero la brutícia, crida a la brutícia i l'abandó, també, on esta el "PATRONAT" de la Font, o es una entelèquia?. Es un tema que fa temps em ronda pel cap de tocar....en les sortides, veus l'estat en que es trobant algunes zones que encara s'han salvat de la febre del totxo, encara que potser l'iniciativa popular també tindria que aportar el seu gra de sorra, per motius laborals, tinc lligams amb Sant Quirze del Valles i alli, aquesta, ha recuperat un tram de torrent i una font que es donava per perduda.

francesc ha dit...

Albert, tens tota la raó, i aquí si que entra la critica a l'administració, si una entitat, sigui la que sigui fa un acte d'aquest tipus, lo mínim que pot fer, es intentar que un cop net, continuí així. Peró no ens podem donar per vençuts, potser una fontada com es feien abans.....això si, amb pales, rastells i guants per fer una mica de neteja abans de assentar-se a menjar.

Anònim ha dit...

Que una font tan emblemàtica com de la Can Camp, presenti aquest aspecte, és lamentable i diu molt d'un poble.
Tinc entès que l'anterior Ajuntament, va arrenjar-la d'acord amb la propietat i veig que l'Agrupament també ha contribuït a la seva conservació.
Ens falta una entitat de caire naturalista que es preocupi d'aquests temes: conservació de les fonts. Penseu que les nostres fonts formen part de la història dels pobles i de la memòria col·lectiva.
Cal tenir present però, que si es vol restaurar la font de can Camp. caldrà tenir el permís del propietari del terreny, i que a hores d'ara, l'Ajuntament de Martorelles ja hauria de tenir un conveni de conservació d'aquest indret. AH !!, recordeu que l'entorn de can Camp està afectat per un Pla Parcial que no sé que passa que no tira endevand, com tantes coses a Martorelles?

Toni Seuma ha dit...

Bona tarda a tots, diumenge vaig fer una passejada per Martorelles i Santa María de Martorelles i a més de la Font de Can Camp, que dir del Torrent de Can Sunyer on pots trobar tot tipus de brossa i andròmines fins i tot una moto i un matalàs.
Al marge de les bretolades caldria fer una neteja de l'entorn periòdicament.
Qui la podria fer? Hi han diferents opcions.
1. Una brigada de l'Ajuntament.
2. L'Ajuntament podria contractar a gent del Castell de Sant Foix que no seria la primera vegada que fan aquest tipus de feina.
3. L'Agrupació de Defensa Forestal de la Zona...
En aquesta llista no hi fico ni l'Agrupament Escolta, ni cap grup de caire naturalista, perquè penso que igual que l'Ajuntament es fa càrrec de la neteja i condicionament dels carrers, places i parcs, s'hauria de fer càrrec d'aquestes zones llindants a les zones urbanes del poble i de gran valor paisatgístic i ecològic.

Anònim ha dit...

Per cert, si algú vol muntar un Grup d'Amics de les Fonts, pot comptar amb mí. Hi ha molta feina a fer. Evidentment que aquesta gent podríem netejar tambè Can Camp i el Torrent de Can Sunyer.
Però tambè cal fer altres actuacions com recuperar la Font de Beu-i-Tapa i recuperar la Font de Cal Ros l'únic gorg de Santa María de Martorelles. I en principi aquesta feina no li demanaré a cap ajuntament que la faci. No sè si m'explico prou clarament.
No m'enrotllo més. Bona tarda a tothom.
Toni Seuma

francesc ha dit...

Dons muntar, la veritat es que no em veig amb les condicions per fer-ho, però per apuntar-mi si es crea i pencar si, així que ja em som dos i lo que es diu tenir feina, en tindríem, a veure si l'idea, te reso, que això, també es fer poble i país.

Anònim ha dit...

Jo tinc una pregunta: on va a parar tota l'aigua que raja per la font de Can Camp?
Fa uns tres anys, l'aigua baixava per la riera i des de aquest temps l'aigua ha desaparegut. Algú podria donar una resposta?
Una bona idea va ser "l'adequació" del torrent de Can Sunyer. No se si s'han adonat però els arbres plantats són morts, a més el camí sempre està ple de matolls i quan plou com aquests dies, l'aigua inunda el camí.
Seria possible fer les coses i saber mantenir-les, encara que fos una mica?
A10.

Anònim ha dit...

Si s'ha de muntar un grup d'Amics de les Fonts, jo també hi seré.
Resposta a l'"anonimo": l'aigua de la font va a parar al safereig que servia per regar els horts (quan n'hi havia) i després s'ecola per la riera. El sauló té la propietat d'absorvir aquesta aigua i fer-la circualr subterràniament.
Els arbres morts de la riera: doncs bé, passa el de sempre, serveixen per la inauguració i després no es fa el manteniment de regar-los a l'estiu, i acaben morint-se. Una altre manera més de llençar els diners del poble.

Toni Seuma ha dit...

Bona nit a tots, el día que vagi a arranjar o netejar una font us aviso. Així de senzill. I que vingui qui vulgui o pugui. Jo tambè mirarè de venir a les vostres convocatòries.

Anònim ha dit...

La veritat es que a l'Ajuntament li es igual com está la font. Molt parlar d'ecologia peró només amb la boca petita. Vergonyós

antondensi ha dit...

Hola "Anónimo" (per què no poses el teu nòm?), crec que tens molta raó. Ja fa massa temps que Can Camp está completament abandonat. Van presentar una maqueta (ja ni m'en recordo la data) del projecte de remodelació, però sembla que s'ha quedat només en una maqueta.
Jo crec que es URGENT de cara a la primavera, que la brigada faci una neteja a fons i que es dignifiqui aquest espai, fins que es faci el famós projecte, que al pas que anem sembla que falten uns quants anys...
Antonio

Anònim ha dit...

La font de Can Cam, es de propietat privada, tots ho sabem. Per tan, la brigada de neteixa del Ajuntament,- sense permis dels propietaris,- no pot fer-hi res. En cas de obtindre permís per netexar-ho, llogicament, l´Ajuntament li passaria la corresponent factura i, a les hores -segurament- el propietari no voldria pagar res, donat que a ell, ja li está be com está ....?