12.1.09

PINTADES A LA MASIA

No tenen res a veure aquestes dues pintades que hi han a la masia. La que va fer l'Agrupació Escolta Galzeran per celebrar el centenari de la fundació del moviment escolta, va estar bé en el seu moment. La pintada feixista que va tapar la que va fer ERC, parla per ella mateixa.
Ens agradi o no, la masia de Can Carancá es potser l'imatge més significativa del poble i penso que l'Ajuntament hauria de pintar tot el mur amb el color original i no s'hauria de tornar a utilitzar les parets de la masia per cap tipus de pintada.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja fa massa temps que duren aquestes pintades.

Adolf ha dit...

És curiós que les pintades a colors que han fet Galzeran i la JERC, aquestes no molestaven a la majoria perquè s'han fet de forma pacífica sense molestar a ningú, però en el moment que aparèixen els grafiteros fatxas emmerdant les altres, tothom troba que la paret és una guarrada i demanen que s'esborrin totes.
¡¡¡ Estem ben arreglats si hem de supeditar el paisatge urbà a les gamberrades dels faxistes !!!.

Anònim ha dit...

Jo penso que no es el millor lloc per fer aquestes pintades. La masia com diu l'Antonio es un lloc emblemátic del poble i s'hauria de respectar.
Mercè

Marc Candela i Calldo ha dit...

Jo, que he fet els murals de les JERC a la Masia també ho crec. Per què el vem fer llavors? Per que vam demanar al ajuntament permis per per-ne a Martorelles i ens van dir que esta totalment prohibit, un dels llocs que proposavem era aquest lloc. Un mes més tard va aparèixes el de l'entitat escolta, i la meva pregunta va ser, per què uns se'ls hi aplica les ordenances i a d'altres no? Llavors vam tornar a demanar permis per fer el mural en aquest lloc, l'ajuntament no va respondre i em va fer el que hi havia anteriorment, que la falange també va agradir, i posteriorment el vam refer fent l'actual.
Personalment crec que no es el lloc adequat, però si que es podria acondicionar una paret visible en el poble per que aquestes expresions gràfiques si poguessin mostrar amb total llibertat.

vikito ha dit...

Crec que fer entrar en debat una pintada com la que va fer l'agrupament escolta galzeran a martorelles i a Sant Fost amb permis de l'ajuntament, a la mateixa vegada que ho feien tots els agrupaments d'escoltes catalans en els seus respectius barris, fent unt reball educatiu conjunt amb els nens/es del cau, com es el treball per la pau i festejant el 100 anys d'escoltisme al món, sense cap tipus de ideals polítics , no es lo mes important, si no prque no mirem tot el treball que han fet monitors del poble amb nens del poble durant tot un any per treballar una objectiu com la pau al mòn?, pot ser si que hauriem de debatre com estan els murs, estatues, monuments i edificis del patrimoni historic i municpal, fet mal be no ta sols pels típics grafitis, "signatures amb esprai" del jovent, o a vegades pintades dels mateixos grups polítics que a vegades deixan els carrers i murs pitjor que els propis grafiters amb les seves pintades... i misatges d'atac uns vers als altres..

Pot ser si que el mur de la masia no era el mur mes apropiat per fer aquest tipus de mural, pero es el que l'ajuntament va cedir al cau, en defensa, també es pot dir que, que millor llóc per posar un mural per la pau fet per nens/es del poble que un lloc com aquest?...

Gracies a tots!
Viktorkap! Sempre a punt!

Adolf ha dit...

Cal distingir entre murals i pintades. Potser el mur de la Masia no és millor lloc per fer murals, per tractar-se d'un indret del patrimoni local, però llavors:
Com és que un Ajuntament progressista com el de Martorelles no té un lloc o mur adequat per a l'expressió de les entitats juvenils, això si, prèvia autorització municipal?
I perquè a uns se'ls deixa fer-lo - que hi tenen tot el dret-, i a uns altres se'ls hi aplica "l'article 33"?
I torno a l'anterior comentari: perquè la polèmica comença quan les pintades (no murals), feixestes aparèixen i no abans?

Anònim ha dit...

El ke podrien fer es al carrer on esta el quiosc, hiha una baixada que va fins les prumeres, deixar ke cada panell sigui un lloc per fer els graffitti. Un per cada associació i el demes per els ciutadans particulars.

Anònim ha dit...

No ens procupem tant per les pintades del mur i preocupem-nos per la masia donat que sols ens fixem en la façana quan la estructura penja d'un fil abans d'esfondrar-se.
Seria una pena que aquest símbol del poble quedes fet runa.
Per cert, en uns documents antics la masia apareix amb el nom de "Carrencà" amb "e".