12.12.08

MARTORELLES JOVE I LA FIRA AL CARRER

He llegit en el blog de la "Ràdio de Martorelles" que el govern municipal prohibeix la presència de l'entitat Martorelles Jove a la fira de Nadal al carrer.
No conec si hi han unes condicions "documentades" sobre els criteris de participació en aquesta fira.
Si hi son, penso que l'Ajuntament ha d'aclarir amb el document a la má, per quins motius no es permet aquesta presència.
Per la seva part, l'entitat Martorelles Jove hauria de dir quines son les entitats que amb les mateixes condicions que ells, poden participar-hi. No val acusar sense probes.
Per altra part, els de Martorelles Jove (que crec que no son tan joves...) haurien d'estalviar-se comentaris com "hauran fer ús de la força per impedir-nos participar".
Finalment, penso que en actes d'aquesta mena no s'hauria de prohibir la presència de cap entitat, partit o grups de persones del poble. El que fa viu a un poble son els seus habitants i no l'equip de govern que, recordem, estan de forma provisional.

15 comentaris:

Romuald ha dit...

Bon dia Antoni,

Estic d'acord amb tu que hem de sumar en aquests actes en lloc de resta. Hem de donar facilitats a la màxima participació i així crec que s'ha fet des de la Regidoria de Promoció Económica, de la qual jo no soc titular.

He visitat la web de Martorelles Jove i com sempre han de posar el meu nom en una cosa que res tinc a veure. Crec que tampoc l'Alcalde els ha enviat cap comunicació. Trobo lamentable aquestes insinuacions sobre altres entitats, ja que si hi ha irregularitats segons ells tenen la responsabilitat de comunicar-les en lloc de llençar la pedra i amagar la ma.

No soc contrari a Radio Martorelles, que es doni més informació a la població però que aquesta sigui real i no es distorsioni. Acusen a l'equip de govern de distorsionar l'informació que es dona a El Mirall però jo també podria dir el mateix del que publiquen al seu bloc o als seus podcasts.

I per últim diguem les coses com son. Aquesta entitat o la seva ràdio no són més que un braç de CIU a Martorelles. Ho sabem perfectament i més els que van ser als seus inicis.

No fa falta amagar-se avui en dia. Estem en democràcia.

Anònim ha dit...

bon dia Antonio
estic sorpresa pel batibull que estàn montant aquesta gent de Martorelles Jove (o radio Martorelles millor dit).
Desde la Regidoria de Promociò Econòmica, es va convidar a participar a la Fira de Nadal a tots els comerciant i entitats i associacions que figuran registrades a l,ajuntament. Consultat amb la regidoria de cultura, Martorelles Jove no figuraba com tal, ja que està amb tramits.
En cap moment s,han adreçat a mi mostrant voluntat de participaciò.
S,han fet dos reunions a l,ajuntament per compaginar-ho tot amb la gent que participa.
No entrarè amb polèmica ja que no tinc cap problema en que participi el maxim de expositors posibles, sempre i quan es respecti les normes de la fira, es facin correctament les coses, es promocioni Martorelles i els seus comerços i entitats.
La fira es un punt de trobada per tota la poblaciò. Aquest any s,ha fet un esforç i s,ha montat una fira amb moltes activitats.
I estic d,acord amb tu Antonio, que hi ha comentaris que sobren.

Margarita Casanovas
Regidora de Promocio Economica

Anònim ha dit...

El mes d’octubre vam sol•licitar a la regidora de joventut participar a la fira en la reunió què vam mantenir amb ella. Ho pot testimoniar la regidora i el tècnic de cultura i joventut. El 1 de desembre, després de dos mesos que no ens contestés el tècnic de cultura i joventut, ho vam demanar per escrit i 10 dies després. A 3 dies de la Fira la regidora de promoció econòmica ens envia un document dient que no tenim els estatuts en regla i que ja es tard: no podem participar. Fa 10 anys que existim i hem renovat els càrrecs de la junta. El tràmit està a la Generalitat. Però utilitzar això per impedir a una entitat juvenil participar en una festa és d'una manca democràtica indignant. No saben què argumentar per prohibir-nos la presència. Hi ha altres entitats com l’Ampa de les Pruneres que tampoc tenen els estatuts en regla i ningú pot negar què és una entitat què treballa pel poble i fan coses positives. L’Ampa no està exclosa i Martorelles jove sí. Per què?

Ningú pot entendre que un govern municipal exclogui una entitat de participar en un acte cívic per un tràmit legal de renovació d’estatuts. Això és surrealista. El què passa és que l’Ajuntament ens té en el punt de mira perquè expliquem el què voldrien silenciar.

Sr. Atondensi, vostè podria estalviarse comentaris com que no son tan joves. No creiem que ens conegui masa per fer aquestes afirmacions. Si vol el convidem a passar pel nostre estand i ens coneixerà. Llavors podrà opinar amb més criterio.

Junta de Martorelles Jove

antondensi ha dit...

Hola "Junta de Martorelles Jove".
Primer, el meu nom es Antonio i no Antondensi que es el nom del blog.
Segòn, trobo que la frase "vostè podria estalviarse comentaris (sic)", em sona a un cert autoritarisme i no voldria pensar que sent vostès tan joves ja van amb aquests aires.
Tercer, els comentaris quan no son insults no sobren. Si pensen així, haurien d'esborrar tots els comentaris que fan en el seu blog-ràdio.
Quart, ningú necessita cap invitació per passar per el seu "stand" ja que el carrer es per tots els ciutadans.
Cinqué, a banda de l'AMPA de les Pruneres, dieun que hi més entitats que no cumpleixen. Quines son?

Anònim ha dit...

hola a todos
esto parece una telenovela.
si hay unos criterios para participar en cualquier evento que se organice sea entidad, sea ayuntamiento, supongo que hay que seguirlos sino todo el mundo se saltaria a la torera las reglas y seria una especie de circo.
Hay una cosa que no entiendo, si Martorelles Jove no puede participar, al menos este año, porque le dicen al sr. antondensi que se pasen por su estand para conocerlos. Pero que pasa, es que van a montarse por la regla de Aqui estoy yo ???
Lo que digo, quieren montar el CIRCO
que pena ¡¡¡¡

josé maria

Anònim ha dit...

Hola,
desconec la problemàtica, si és que hi ha, referent a la fira de Martorelles i a la presència de determinades entitats.
Però m'he quedat sorprès per les paraules emprades en alguns comentaris i el to que s'intueix al llegir-les.
Entenc que aquest és el blog personal de l'Antoni, i que és lliure d'expresar-se com vulgui, deixant oberta la porta a la participació en forma de comentaris dels seus lectors.
Personalment, convidaria a tota aquesta gent que expresa el seu malestar a través d'aquest espai a reunir-se i parlar com persones madures i responsables, que de ben segur que ho son. I a deixar les ganivetades pels macarres, si és que la seva preocupació és el poble i no mirar-se constantment el melic.

Salut!

Anònim ha dit...

A Martorelles Jove sempre hem dit que s'hi pot apuntar tothom que sigui jove d'edat i d'esperit, des dels 0 anys fins als 100.
No tenim cap normativa referent a l'edat.

Membre de Martorelles Jove(25anys)

Marc Candela ha dit...

Realment el bloc de l'Antonio està molt bé, i crec que fa una molt bona feina per a Martorelles. Els seus articles, des del seu punt de vista són el màxim d'objectius, a parer meu que es pot, i sempre mostrant tots els punts de vista amb el màxim respecte. Gràcies Antonio per la teva tasca.

Però un altre cop, els mateixos de sempre, el que a cada entrada han de dir la seva i entrar en discusions politiques, tornen a enfosquir bones idees que eintenten sumar per al nostre poble.

Martorelles el farem tots o el desfarem entre tots. Els que s'entesten en picar-se i enganxar-se, buscar-se i trobar-se, per qualsevol cosa, siguin al govern o a la oposició, no fan cap ve al poble, ans al contrari.

Si us importa Martorelles, amb aquestes discussions infantils no ho demostreu.

Anònim ha dit...

Belvonguts amics,

Seguint la línea del comentari d´en Xavi i del Marc, crec que estem en un bon moment per deixar de banda certes frases i certs comentaris provinents de totes bandes que, tot i ser molt respectables, els trobo molt desafortunats ( alguns inclús els catalogaria d´inmadurs i puerils ) i l´únic que fan és entorvir el nostre dia a dia i perdre el temps en discussions estèrils.

Senyors, siguem seriossos, responsables i mirem cap endavant centrant-nos en allò realment és important i que crec que tots estem d´acord:

Primer. Felicitar a l´Antonio perque aquest blog s´ha convertit en un punt de trobada per a tots els veïns de Martorelles.

No l´hem de convertir en un espai de discussió o crispació.

Segón. La Fira és un acte que serveix per promocionar Martorelles, els seus comerços i entitats. No potser la excusa per generar una nova picabaralla política ni crear un Circ "mediàtic" respecte tot això.

Tercer. Martorelles Jove és una entitat que vol respectar les normes de la fira i que es facin correctament les coses. Conec a molts membres de la entitat i em consta que aquesta és la seva voluntat, independentment del color polític que hi tingui.

Quart. Està demostrat que administrativament parlant no s´ha seguit el "conducte reglamentari" d´anar a les reunions preparatòries convocades per la Regidoria ni s´ha seguit el procès normal, però també està argumentat per part de l´Entitat que sí que s´ha fet tot lo possible per parlar amb els responsables de l´Ajuntament i fer possible la participació normal de l´entitat a la Fira.

Cinquè. En resum, disfrutem demà tots plegats d´aquest acte i gaudim d´una trobada entre veïns. Com bé diu Romauld, tots hem de sumar. Per tant, no cometem l´error polític de deixar passar la oportunitat de tenir una entitat més participant en una fira, independentment dels tecnicismes legals i administratius. Això redundarà en benefici de tots aquells que estimem Martorelles.

Salutacions i bona Fira !!!

francesc ha dit...

Hola Antonio, algú, ja m'ha passat pel davant, però volia felicitar-te per que amb la teva feina callada i pacient, estas aconseguint que aquest bloc, es converteixi en l'Agora de Martorelles i crec que ja que no tenim cap espai que compleixi amb aquesta tasca , estas fent un servei a la convivència democràtica del poble.

Salut i segueix així

Anònim ha dit...

Andreu,

Bona tarda a tots/es. Penso que la Fira de demà no pot convertir-se en un acte polític on vingui una entitat (enmascarada o no en un partit politic, ho sento però desconec aquest aspecte de fons)i faci la seva sense respectar els tràmits que tota la resta si que ha complert. No es pot anar per la vida saltant-se les regles i fent el que cadascú vulgui. Jo també vaig informar-me per participar i al no ser entitat i no estar informat del tema no he participat però no per això sortiré demà i em plantaré amb el meu estand per impossició, rabia i tot el que volgueu. Em sembla penós. I si tant es preocupa Martorelles Jove pels joves i no tant joves del poble penso que no estan donant cap exemple als nostres joves sinó tot el contrari: en poques paraules... Em pregunto... els seus principis volten en referencia a "fes el que et dona la gana, allà on vulguis i com vulguis"?? Realment lamentable. De debó.
Sento que els nostres joves hagin de veure aquestes coses. Si jo fos membre intentaria seguir el procès que fan totes les entitats i comerciants, tindría una reunió amb la regidoría pertinent, en aquest cas Promoció Econòmica, i ho parlaría com a persones civilitzades, democràtiques i amb principis.
Moltes gràcies i tots a la Fira a disfrutar del dia ...
Andreu

Romuald ha dit...

Bona tarda,

No és pas intenció de l'Ajuntament crear demà cap incident, ja que la participació és totalment voluntaria i com a més siguem, més força donarem a la fira i a la participació. Si Martorelles Jove creu que ha de muntar l'estand, no serà pas l'Ajuntament que els farà fora malgrat creiem que no són formes. No es donarà peu com alguns voldrien per encendre un foc nou envers l'Ajuntament. Passada la fira, ja seurem tots per veure per què s'ha arribat a aquesta situació i aclarir tot això de les entitats. Com s'ha dit per aqui, que gaudiu tots d'aquesta Fira i esperem que ens faci un bon dia.

Salutacions,

Romuald

Anònim ha dit...

Pablo

Bona tarda!!

Abans de tot, com a ciutadà de Martorelles agraeixo que dos dels nostres actuals representants polítics hagin donat "la cara" en aquest blog.
Centrant-me en el tema i com molt bé diu l'Andreu, penso que no es pot convertir la Fira, que és de tots i totes els/les ciutadans/es de Martorelles, en un acte polític. Ja està bé!
Deixeu que puguem gaudir de les activitats que actualment tenim al poble i que de ben segur poden millorar-se i ampliar-se amb la contribució de tots nosaltres (amb les nostres idees i comentaris!).
Només dir una cosa als membres de Martorelles Jove: Si tan preocupats esteu per l'interès dels joves, ja que suposo que la vostra entitat està creada entre d'altres, amb l'objectiu d'inculcar bons hàbits educatius, socials i humans entre els nostres joves, crec que no podeu anar pel mon utilitzant un llenguatge tan ofensiu, autoritari, impositiu...
Siusplau no doneu una sensació indesitjable, ja que les entitats no estan per això i eviteu comentaris com "fer ús de la força per impedir-nos participar", ja que no som bèsties, i penso que ningú hagi d'actuar com a tal. Això dona una mica de por!!
Nois, si demà decidiu ficar el vostre estand (no comentaré res més al respecte!) si que penso que almenys heu de respectar a la resta de participants i no treure'ls els llocs que ells ja tinguin, referent a la seva ubicació... per la resta... penso que tots tenim dret a divertir-nos, a riure, a disfrutar... i com molt bé diu el Sr. Romuald, després de la Fira tot és parlar i aclarir tots aquells petits mal entesos que s'hagin pogut crear!!
Bona Fira i Bones festes a tots i totes!!

Pablo

Anònim ha dit...

Quin èxit el d'ahir!! Ho vaig pasar pipa i reconec que l'organització va estar genial! Moltes gràcies a l'Ajuntament i penso que haurien de realitzar mes festes i fires com aquestes ja que ens donen al.licients als ciutadans a l'hora de sortir al carrer i divertir-nos tots plegats.
Salutacions
Almu

Anònim ha dit...

Sóc un nou participant a la associació de Martorelles Jove i m'agradaria que entre els polítics que són la cara del poble i nosaltres hi haguès un bon ambient i que quant els volguem entrevistar els polítics i a l'alcalde del tema de la fira no ens facin un malgest o simplement no ens deixin ni dir el que volem fer. La nostra part no serà la que doni una imatge de mal rotllo.
RY.